onsdag 27 oktober 2010

Influensavaccin och...

... även pneumockock-vaccin (mot lunginflammation) på distriktssköterskans inrådan. Hej och hå vad man kan behöva, jag har aldrig tagit influensavaccin förut för jag har alltid resonerat som så att det är bra att kroppen får gå igenom det den behöver - förutom denna skitcancer då, den kunde jag gärna ha varit utan. Distriktssköterskan har jobbat på onkologen, så jag litar på hennes omdöme. Det fiffiga med pneumockock-vaccinet är att skyddet räcker hela livet till skillnad från influensavaccinet som ska göras varje år om man är i riskgrupp. Det tråkiga är väl att vaccinet inte ingår i högkostnadsskyddet, även om det är till reducerat pris. 60 kr för influensavaccin och 210 för pneumockockvaccin.

Dagens strålning gick betydligt snabbare än gårdagens. 15 minuter, då hade jag hunnit ta av och på kläderna och få en ny tid för imorgon också.

Ikväll fick jag besök av en efterlängtad väninna, jättetrevligt! Vi har försökt ses ett par gånger men det har blivit inställt, både på grund av mig och min ork och på grund av att hon varit förkyld.

3 kommentarer:

 1. Hittade precis in på din blogg. Vilken flashback jag fick tillbaka till mig själv och min historia! läste dina första inlägg.
  Skickar dig många, många styrkekramar i höstrusket!
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 2. Tack Annika! Jag tycker att det känns skönt att hitta andra där ute i cyberrymden som bekräftar att tankar, känslor, biverkningar och annat är "normalt". Man är inte lika ensam på något sätt. Kram tillbaka Malin

  SvaraRadera
 3. Du är så duktig på att skriva om det du upplever! Det är skönt för oss, som bryr oss om dig, att läsa om din vardag o hur du har det! Du är så duktig med barnen o alla aktiviteter!! Kramar B

  SvaraRadera