måndag 20 september 2010

Sjukgymnast och förkylning

Idag har jag äntligen fått träffa en mycket trevlig sjukgymnast. Fick ventilera mina farhågor om armen. Har upplevt att den är svullen och det ömmar på baksida axel och skuldra. Jag fick jättemycket beröm för hur jag jobbat med armen, full rörlighet. Med beröm godkänt. Känns jättebra. Farhågan om armens svullnad var obefogad oro. Hon mätte från handloven och hela vägen upp till axeln med 4 cm mellan varje. Jämförde höger och vänster. På ett ställe var diffen mer än 0,5 cm. I övrigt under. Att jag känt mig svullen beror förmodligen på att jag fortfarande är avdomnad - nervretningen som spökar. Samma anledning till de smärtor jag ibland känner utefter armens baksida. Nervretning. Hon bekräftade viss svullnad närmast axel och under armhålan, jag ska fortsätta med samma grundövningar som efter operationen. Armen är också mer kompakt på höger sida, vilket förmodligen är lite vätska, det bidrar också till känslan att armen är svullen och större. Känner mig lugnad och ska dessutom på ett återbesök om 5 veckor. Eftersom jag är jag så längtar jag efter mina kollegor hela tiden - klart det blev en lunch tillsammans idag, när jag ändå var i farten. Passade också på att gå igenom ett par tre klädbutiker. Fick med mig två tröjor och en ny SVEA- mössa. Känner mig nöjd. Dock väldigt trött när jag kom hem.

Vaknade idag och kände mig lite förkyld. Har blivit mer under dagen, papper i handen hela tiden - det bara rinner. Ett papper för rinniga ögon (biverkning) och ett papper för näsan. Suck. Första förkylningen sedan jag påbörjade behandlingen. Hoppas det inte blir mer än idag... Risken finns väl att det blir mer, jag är ju rätt nerkörd nu. Vi får se hur det utvecklar sig.

Brunchen igår var fantastisk - vi satt läääänge och njöt av alla godsaker. Det kommer vi definitivt att göra om :) På dagen röstning och fotbollsmatch. På kvällen hockeymatch.

I morgon är det dags för tredje provtagningen, resten av dagen ska jag ta det lugnt och bara vara.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Din förkylning kan vara att dina näshår har försvunnit med dein behandling så var det för mej Det tog någon vecka innan "snuvan" gick över.
    Hälsningar Britt-Marie

    SvaraRadera
  2. Jo jag har också rinnig näsa som en biverkning - liksom rinniga ögon - men detta är verkligen en förkylning. Det känns i hela kroppen.//Malin

    SvaraRadera