torsdag 26 augusti 2010

Höst

Det känns definitivt som att hösten är här nu. Det är kallt på dagarna och kallt på nätterna. Regnet droppar och vindarna kyler. Det är ganska mysigt när man får tända ljus och kura ihop sig i soffan.

Jag fryser om huvudet... Det är dags att skaffa varmare doningar till huvudet. Köpte en snygg mössa tidigare, sonen hjälpte mig att välja på vår shoppingtur, men den kommer inte att hålla mig tillräckligt varm. En reflektion är att mössor ofta är gjorda för folk med hår - det är håliga mössor, tunna mössor... Det blåser igenom på något sätt. När man inte har det där skyddande hårlagret som isolerar så blir det lite kyligt :)

Jag har inte använt peruken en enda gång, har inte känt för det. Den sitter så fint på sin ställning - och där tror jag den får sitta. Tänk att det som känts så viktigt och som läkare, sköterskor och andra varit så viktiga att se till att man har inte alls blev särskilt viktigt - inte för mig just nu i alla fall. Det är helt ok att vara skallepär!

En riktig favorit jag haft ända sedan jag tappade håret är en mössa från Me&i. Otroligt mjuk och skön, lagom varm... Den känns för kall nu när jag går ut, måste hitta riktiga vintermössor. Jag har hittat en höstnyhet från Me&i, som jag hoppas ska kunna ge mig samma trivsel som den rosa. Väntar med spänning på leveransen...

favvomössan: Kurbits mössa från Me&i (bild från Me&i)förhoppningsvis ny favvomössa: Wallywheels cap från Me&i (bild från Me&i)

Känner mig lite bättre idag. Mycket skönt! Inte alls lika ont i kroppen idag och jag tror minsann att det börjar bli lite bättre i munnen också. Doktorn jag pratade med på tisdag kväll ökade dosen på svampmedicinen och jag tror faktiskt att det hjälper, bit för bit. Skönt. Det har inte varit lätt att äta när det svider i munnen så fort något hamnar på såren. Längtar efter att få äta med njutning! Snart så :)
Lite trist är det att måsta isolera sig. Inte åka och hälsa på någon, inte ta hem någon, inte gå på affären ens. Jag som är ett sällskapsdjur... Det är ju bara för några dagar, jag vet. För mitt bästa, det vet jag också. Jag ska inte utsätta mig för onödiga smittrisker när jag är så infektionskänslig och det är egentligen självklart. Men tråkigt! Det vänder ju nu - värdena bör gå uppåt dessa dagar som kommer och DÅ minsann... ska jag ha roligt!!!
TV:n är inget roligt sällskap, såporna är inte direkt upphetsande... Kanske dags att börja hyra lite filmer för att fördriva tiden?
Jag skulle egentligen till Kuratorn idag, men avbokade. Vill inte riskera att dra iväg någonstans och dra på mig något, sedan vet jag inte om jag skulle ha orkat köra dit och röra på mig så länge som det skulle krävas. Det blir ett nytt försök nästa vecka istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar