måndag 21 februari 2011

Herceptin nummer 9

Var och fick min 9:e Herceptinbehandling idag. Gick finfint. Var på plats för att träffa Onkologsjuksköterskan klockan 08:20 och sedan in till Dagvården för att boka tiden för droppet. Eftersom jag ville vara med på ett möte på jobbet så önskade jag få komma tillbaka 12:30 vilket gick hur bra som helst. Stoppade på Ica och köpte en lunchmacka och åkte sedan upp på Nus.
När jag kom in i salen så hade de förberett precis allt :) Det var första gången det känts så rackarns trevligt att komma in. Herceptin och vätskedroppet upphängt och klart vid den plats jag skulle sitta vid, sprutan låg och väntade. Vilken service :) Efter 1½ timme var jag färdig och kunde åka hem. Det gick så smidigt!

Det är så omtänksamma och fina sjuksköterskor som jobbar på Dagvården! De frågar hur JAG mår, hur tankarna går, hur kroppen mår, hur det funkar i vardagen. När jag berättade om hur jag känner mig otillräcklig i vardagen och att jag ibland känner för att "bara dra för att vila upp mig" så får jag till svar att det är många som känner så - det är också därför många söker och får beviljat en Rehabvecka på ett "spa". Fick rådet att fundera över om det kunde vara något för mig... Det kan det nog vara, så småningom. Otillräckligheten och den hårfina gränsen mellan att fungera ok och att rasa ihop för små saker som händer är också en väldigt vanlig upplevelse - något många vittnar om när de pratar med de fina sjuksköterskorna. Det är väldigt skönt att höra att många tänker och känner som jag gör.

1 kommentar: