måndag 31 januari 2011

Sjukhusdag

Först måste jag bara berätta om söndagen, som skulle bli en "normal" idrottsdag...
Maken åkte vid 07 och vi andra sussade vidare. Klockan 09 var jag och ena dottern vakna. Vi låg och mös i min säng. Så ringde telefonen... Akut utryckning för tjejerna. Det saknades folk till innebandymatchen och de behövdes. När? var min spontana fråga... NU. Vi kommer och hämtar dem. Turbofart. Väcka andra dottern. Jag bredde mackor medan de klädde sig i matchställ. Med mackor i högsta hugg hoppade de in i bilen :)
Puh. Vilken rivstart på söndagen. Maken åkte direkt från matchen 10 mil bort och hämtade mig och sonen för transport till ishall (sonen skulle vara domare) och vidare transport till tjejernas ordinarie match. Tack och lov var det uteslutande vinster - en fin bonus en sådan här dag :)

Idag var jag och gjorde min sjukhusdag. Först Mucascint klockan 09. Fick en kopp med vätska att dricka, för att blockera Sköldkörteln sedan hopp upp på britsen för att sätta nål till kontrastvätskan som skulle injiceras. Sköterskan kunde inte hitta något blodkärl i armvecket att sätta nålen i. Hmmm... de ska ju vara vana vid sådant där, det gör de ju flera gånger varje dag... Märkligt. Hon försökte inte ens. Tittade bara och avfärdade det och var istället väldigt intresserad av blodkärlen vid handleden, vid tummen. NÄÄÄ tänkte jag. Sa högt att jag börjar blunda redan innan. Så började hon böka och gräva med nålen för att försöka få in den. AJJJJJAJJJAJJJJ!!!! Inte gick det. Byte till "bebisnål" och nytt grävande. Till slut satt den. Fy 17 så obehagligt. Kärlet var så tunt att hon nästan inte kunde spruta in koksaltet för att testa om det skulle hålla.... Fick en dusch i ansiktet när sprutan släppte :(
Mina blodkärl i armvecket har ju fått vila i många veckor så de borde ju inte vara helt omöjliga.
Själva Mugascinten gick bra och sedan var det dags att gå upp till Onkologmottagningen för att lämna blodprover klockan 10. Jag beklagade mig lite för hur ont det gjorde på våningen under och denna underbara sköterska satte nålen på första försöket I ARMVECKET :) Så ska det gå till.
En längre stunds väntan innan det var dags att träffa doktor Nisse klockan 11:40, det blev kaffe och en smörgås till nya numret av Damernas Värld. Bra tidsfördriv.

Mina provsvar hade kommit och Mugascinten var ok. Även blodproverna var utan anmärkning. Så skönt! Nisse ska beställa en mammografi i mars/april.
Jag berättade om mitt bekymmer med svullnad och rodnad på framsidan av axeln. Lite varm och ibland ilningar mot armbågen. Fick visa och han klämde och kände. Nä, inga knölar kändes (hurra!!!) men armen var 2 cm tjockare på höger... När jag berättade om förra torsdagens läskiga och hastiga svällande arm och hand - där blodkärlen buktade ut på fingrarna - så beställde han ett akut Ultraljud. Ville utesluta blodpropp. Jahapp. Vips blev dagen längre, tidigaste tiden var 13:15.
Lite lätt lunch och sedan traskade jag iväg till Fyslabb. Ultraljudet tog ganska lång tid och både det rodnade partiet och hela högerarmen granskades. Ingenting kunde de hitta. Skönt, men samtidigt vill jag ju veta vad som hände, och varför armen känns tjock och öm.
Tillbaka till Onkologmottagningen och lämna svaret som jag bar med mig. In till Nisse igen och OK stämpel för Herceptin (nummer 8). Då var klockan 14. Näe, inte 1½ timmes väntan till innan Herceptinet. Orkar inte mer sa jag. Inne på dagvården blev de glada att jag ville komma i morgon istället - så det blev en bra lösning :)

Raskt hem för att hämta dottern som fått en akuttid på Ögonmottagningen - så en timme senare var jag tillbaka på sjukhuset igen. Inga fel på ögat som hon har ont i. Skönt att utesluta, men samtidigt kvarstår problemet. Jag misstänker migrän - som både jag och sonen har - men vi måste gå vidare och undersöka saken. Hon har ont bakom ögat, ögonlocket och huvudvärk sedan i fredags. Lite långvarigt för att vara migrän, men så kan ju symptomen se olika ut.

Nu är jag så trött. Hade svårt att sova, tankarna virvlade runt och höll mig vaken till efter 02 i natt, sedan den långa sjukhusdagen på det. Tror det blir lättare att somna ikväll, ingen oro för kontrollen som ju var idag. Jag ska också ringa Sjukgymnasten och se om jag kan få hjälp med armen. Kanske ändå blir en sådan där strumpa?

5 kommentarer:

 1. Skönt att allt såg bra ut idag! Hoppas du får bukt med den svullna armen bara.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har en arbetskollega som ibland pratar om att hon får nån slags massage av armen för att minska lymfvätskan, eller på nåt sätt massera ut den? Nåt du hört? Som ett komplement till strumpan..
  Skönt att det gått bra trots allt! Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Jo, Birgitta... jag väntar på att bli uppringd av sjukgymnasten. Får se vad hon tycker vi ska göra, men jag misstänker att jag kan behöva en kompressionsstrumpa ett tag i alla fall. Kram

  SvaraRadera
 4. Verkar som du hade en häktiskt dag .....jag har också fått nål satt i kärlen på handleden nedanför tummen och det är bland det värsta jag varit med om i "nålsättarväg". Kommer inte gå med på att sätta nål där igen om jag inte absolut, absolut måste. FY, vad ont det gjorde. Hoppas du får bukt med besvären i armen snart. Kram

  SvaraRadera
 5. Carina, jag kommer inte heller att gå med på det någon fler gång om det går att undvika. Hoppas på bra hjälp från sjukgymnasten.
  Kram

  SvaraRadera