fredag 7 januari 2011

Spelkvällar

Det har varit två härliga kvällar med lillasyster och hennes underbara familj. Igår var även goa mamma med. Vi har ätit middag och spelat spel. Såååå roligt :)
Igår var vi hos lillasyster och åt middag. Väldigt gott! Efter kaffet så kom spelet Med Andra Ord fram. Vi delade in oss i lag, 2 och 2. Jag och syrran på samma lag. Vilket fantastiskt roligt spel. Barnen (utom vår 13-åring) hade dispens från geografikorten och de flesta kändiskorten för att göra spelet mer jämnt mellan vuxna och barn. Vilka fantastiska beskrivningar som kom fram, framförallt från barnen. De har ett sätt att beskriva som är så enkelt många gånger.... Till skillnad från vuxna som inte klarar av de mest grundläggande ord :)
För att skryta lite så vann jag och syrran första omgången - med hästlängder... att vi hade tur med korten hör väl inte hit? Vi fick t ex Michael Jackson, Janet Jackson, Ratt... hi, hi.
Andra omgången bytte vi lag och jag spelade med maken, syrran med mamma - och vips så var det jämna lag. Vi fyra krigade om jumboplatsen :) Så mycket hjärngympa var det länge sedan jag fått, så jag var helt utslut när vi kom hem... nyttigt att få komma igång med hjärnverksamheten.

Idag körde vi en middag och spelrepris hemma hos oss, mamma hade förhinder :( Det blev virtuellt spel ikväll, Kinect Sports och Adventures. Superkul och jättesvettigt!

Igår började vi sportdagen med fotbollsmatch för tjejerna innan sonen hade hockeymatch. Jag och tjejerna skippade hockeymatchen till förmån för lite shopping. Det var väldigt igenbommat på stan, röd dag som det var... men vi nosade rätt på lite öppna butiker och kom faktiskt hem med varsin påse alla tre :)

Idag har vi skottat snö - det har snöat massor det senaste dygnet. Typiskt att maken jobbat så jag och sonen samt ena dottern har skottat som blådårar idag. Världens sämsta snöröjare verkar ha fått jobbet, utan att ha rätt kompetens.... Han klarar inte ens av att köra båda varven runt kvarteret utan kör ett varv vilket resulterat i en plogvall där nästan 1/3 av vägen är oplogad. På vår sida. Plogvallen hamnar på vägen så det blev att skotta både uppfarter, trottoar och en bit av vägen för att man ens ska komma in med bilen :( Svettigt värre, då termometern bara legat på ca -4 grader idag. Bra träning ändå, fast det blev lite jobbigt i högerarmen...
Sedan så har vi städat bort det mesta av julen idag också, bara adventsljustakar och julgardinerna är kvar. Det känns lite vemodigt, tycker det blir så mysigt och ombonat när det är juligt här hemma. Samtidigt känns det roligt att få det lite ljusare både ute och inne...
Innan jag skulle börja middagsstöket och grabbarna på hockeyträning så drog vi iväg till fina vänner på kaffe och nybakt kaka, mycket mysigt :)

I morgon väntar innebandymatch för tjejerna och sonen ska för första gången spela rinkbandy. Det behövdes förstärkning så en handfull hockeykillar ska hoppa in och spela två matcher. Spännande och synd att de ska till Sundsvall... orkar inte åka ända dit - ÄVEN OM IKEA FINNS DÄR :)

3 kommentarer:

 1. IKEA i Sundsvall känner jag till ;)) Min man kommer därifrån och konstigt nog gör vi alltid en utflykt dit när vi hälsar är där och hälsar på släktingar. Har ingen normal förklaring till det eftersom vi har 2 st varuhus i Göteborg!! Jag är dock en IKEA fantast, man får så bra ideer och billiga fikor!!
  Wow, jag tycker att jag skottar mycket här!!
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vilken tur du har som har 2 IKEA att njuta av. Vi har 25 mil åt vardera hållet från Umeå - Sundsvall eller Haparanda... Längtar efter en utflykt :)

  SvaraRadera
 3. Håller med dig om att spel är riktigt kul och underhållande. Jag har ca. 15 mil till Haparanda och Ikea. De har roliga saker men det brukar vara så otroligt mkt med folk där, så jag åker inte dit förrän jag har en lång inköpslista.
  Men jag håller med dig, det är kul med utflykter. :-)
  Kram

  SvaraRadera