söndag 16 januari 2011

Härliga sköna söndag

Gårdagens temperatur på -26 grader på morgonen och som varmast -23 under eftermiddagen höll tack och lov inte i sig. I morse visade termometern endast -10 och en blick genom fönstret visade ymnigt snöfall och vindar som skapar drev... Ok. Dagens motionsval blev enkelt.

Efter frukosten gav vi oss ut hela familjen. Maken och sonen skottade av ett plasttak som hotade ge vika av snötyngden. Flickorna högg varsin lämplig spade och fortsatte med sin snökoja. Själv tog jag mig an framsidans uppfart, trottoar och gången till entrén. Härlig motion blev det. Efter ett par timmar var det dags för lunch och skönt var det att få komma in och pusta ut :)

Dags att ge sig i kast med strykningen. Barnen hade hängt tvätten och tyvärr glömde de att skaka ut kläderna så det var det skrövligaste jag sett på länge... Efter att ha visat dem hur det såg ut så höll de med om att nästa gång skulle de försöka komma ihåg att skaka ut dem, för ingen av dem ville ha på sig kläderna som de såg ut ostrukna.

Efter att ha skjutsat killarna till bussen för avfärd till hockeymatch så svängde jag förbi mamma för lite kaffesällskap. Tänk, som om jag kände lukten av nybakta bullar :) mmmmmm, så gott!

Längtar till mindre onda händer så att jag kan baka bullar igen!

Flickorna blev sugna på att baka när jag kom hem (förmodligen inspirerade av den väldoftande bullpåsen som följde med hem från mamma) så det var bara att sätta sig vid köksbordet för att övervaka dem... Resultatet, supergoda Wienersnittar (syltkakor) måste jag bara visa upp:

Eftersom killarna inte kommer hem förrän efter 21 så lyxade vi tjejer till det med pizza till middag. Väldigt gott! Fast lite äcklad blir man efteråt... Skönt ändå att slippa stå vid spisen efter dagens aktiviteter med spade och strykjärn.

Gårdagen var skön, förutom huvudvärk och ömmande axlar (förmodligen efter massagen). En härlig sovmorgon för hela familjen och sedan var maken och jag på gymet. 30 minuter med intervaller på löpbandet och lite vikter efteråt för armar och axlar. Skönt. Hem för att duscha och fixa lunch. Sedan var det dags för idrottande, två innebandymatcher för tjejerna. Båda matcherna blev vinster, de är ju för duktiga tjejerna! Första matchen var jämn, det var fantastiskt fint spel från båda lagen. Våra tjejer var dock vassare och motståndarnas storspelande målvakt räddade dem från en tvåsiffrig seger för "oss". Slutsiffrorna 5-4 till våra tjejer var på inget sätt rättvisande. Andra matchen vann de med 10-0 och motståndarna hade det inte så roligt. Det var spel mot ett mål, så det var inte någon jättebra match att se på, även om det var roligt för dem att vinna förstås.

I morgon börjar jag jobba 50%. Friskskriver mig lite till. Det ska bli intressant att se hur det går. Har jag för bråttom? Fast det har ju känts riktigt bra med 25, och jag har inte varit utslut när jag kommit hem. Jag har fungerat både kroppsligt och mentalt. Förhoppningsvis går det bra, och gör det inte det är det väl bara att backa lite. Det är ändå skönt att engergin börjat återvända nu när förkylningen släppt sitt grepp. Lite slem i halsen kvar, men inget som stör så mycket... förutom de mörka tankarna då :(

2 kommentarer:

  1. Så skönt att du känner dig så pigg att du väljer att gå upp i tid, jag börjar jobba 50% den 1 februari och jag längtar:)

    Kram Lisbet

    SvaraRadera
  2. Ja, Lisbet det är härligt :)
    Kram

    SvaraRadera