lördag 1 januari 2011

100% bättre start

2011 har definitivt startat bättre än 2010 gjorde. Då fick jag magsjuka under varmrätten. Än så länge har således detta år börjat bättre... Nu dras vi med nervositet om eventuell magsjuka i alla fall. Goda vänner kom upp till oss för att se hockeymatchen (JVM) och en av deras döttrar hade magsjuka natten till torsdag. Ingen annan av dem hade insjuknat, men vem blev dålig hos oss i går kväll om inte samma tjej... Vet inte vad hon drabbats av. Har just haft kontakt med mamman och det blev bara en gång - hos oss... Ingen annan - ännu - har insjuknat. Förutom deras hundvalp. En liten, liten pluttig hund som rusade runt och slickade på ALLA under kvällen... Vi får se hur detta utvecklar sig.

I övrigt blev kvällen jättetrevlig. Jag och maken hjälptes åt hela dagen med alla bestyr inför kvällen. Han var förste städpatrull och jag stod i köket och förberedde allt som var möjligt att förbereda. Jag hann till och med lägga upp benen en timme innan gästerna anlände. Det flöt på bra med andra ord :)

Vi bjöd på väldigt gott tilltugg till fördrinken: Västerbottensticks med rensteksröra (mmmmm, vad gott), Tunbrödssnittar med rökt lax & wasabiost och Tunnbrödssnittar med pruichutto & tomatost. Till barnen fanns också ugnsgratinerade tacochips. Supergott.
Vår Nyårsmeny:
Traditionsenlig Löjromstoast (det har vi alltid) och vitt vin
Helstekt oxfilé black & white med potatisgratäng och sallad. Rött vin serverades till.
Barnen serverades pommes frites och fläskytterflié (ingen av dem uppskattar tyvärr det andra)
Kaffe med likör/whiskey
Fruktsallad med vitchokladsås och glass

Det blev jättelyckat! Lite ovant kändes det att stå vid spisen en heldag och ha gäster som skulle serveras till middag, men det gick jättebra. Maken var jätteduktig och skötte av- och pådukningarna exemplariskt. Vi är ett superteam :)
Jag testade en ny sorts potatisgratäng och två nya såser: Tryffelsås och en ny variant på Bearnaisesås och de blev fantastiskt goda. Oxfilén har aldrig smakat så gott någon gång tror jag - inte när jag gjort den i alla fall... Köttet nästan smälte i munnen. Så roligt att få lyckas när man inte gjort så avancerade maträtter på 9 månader.

Gästerna åkte hem vid 2-snåret och vi drösade isäng hela familjen. Sov till 11 allihopa. Idag har det varit en extremt lugn dag. I soffan. Har bara diskat undan och rensat upp efter gårdagen och kört en tvättmaskin. I övrigt har vi mysat. Jag har sovit en stund också. Skönt.

Nu vilar vi färdigt idag och så drar idrotterna igång igen i morgon. Härligt! Tror vi hinner med en sväng i skidbacken innan sonens träning. Hoppas på mindre kallt så det blir av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar