tisdag 14 december 2010

Sorgligt besked idag...

Idag på morgonen förlorade tjejernas klasskamrater sin mamma - cancern tog hennes liv :(
Så orättvist, så ledsamt... De har haft extra resurser i klassen idag, de har pratat om sina erfarenheter av att förlora någon anhörig och så har de skrivit varsitt brev till sina klasskamrater.
Jag märker på tjejerna att det är jobbigt. De vill gärna kramas lite extra och har vääääldigt kort stubin. Mycket frustration kring idrott och "orättvisor"... Det är nog lättare att använda lagkamrater som bovar (fast det egentligen är bagateller). Vi har pratat mycket de senaste dagarna och så även idag. Jag tror att de pratat på ett bra sätt i skolan eftersom de inte har så mycket frågor och funderingar idag.

Själv känner jag mig dämpad. Jag kände inte mamman, hade faktiskt aldrig träffat henne då de är nya i klassen för denna termin. Påverkas gör man ändå - mer kanske i den situation man är själv... Det blir så påtagligt.
Jag ska verkligen försöka tänka mer på min väninna som fixat denna resa, med samma diagnos och med spridning till 17 lymfkörtlar -mot 2 portvakter för mig. Det är 5 år sedan för henne och hon mår bra ! Det måste jag tänka på! Så ska det minsann bli för mig med! Punkt.

2 kommentarer:

 1. Så sorgligt för er. Förstår att flickorna har det jobbigt. Bra att skolan har tagit upp det i samtal, säkert många frågor som kommer upp. Vilken skitsjukdom cancer är, men jag håller med dig, visst sjutton ska vi klara det.

  Ta hand om er.
  Kramar till dig och flickorna

  SvaraRadera
 2. Tack Annika!

  ... och JAAAA visst ska vi fixa det här!
  Kram Malin

  SvaraRadera