onsdag 22 december 2010

Dagens sjukhusbesök

Det gick bra idag, jag fick mitt Herceptin. Trots riktigt ordentlig förkylning. Så länge jag inte hade någon feber så var det bara att köra på. Fick träffa en sköterska idag, istället för doktor Nisse. Jag passade på att fråga om mina bråkande händer, fötter och knän. Sköterskan tror att det är Taxoteren som fortfarande gör sig påmind, hellre än Herceptinet. Bra att veta. Funkade riktigt bra att prata med sköterskan tycker jag :)
Var på plats i tid till min inbokade tid 08:20. Efter träffen med sköterskan så fick jag en rosa lapp att lämna på dagvården för en inbokning och beställning av Herceptinet. Klockan 10 skulle jag vara tillbaka. Suck. Denna eviga väntan. Det skulle också visa sig att det blev förseningar så inte förrän 10:30 dök min dropp-påse upp. Tur att det funkat så bra med 30 minutersdropp, så jag var klar vid 11:30 i alla fall. Maken hämtade mig och så tog vi en snabb korv på macken innan jag skulle och jobba.

Förkylningen är riktigt jobbig. Snyter och snyter hela tiden. Blir täppt i näsan i omgångar. Det känns att man inte är i form, för en förkylning brukar ju annars inte vara sååå jobbig. Blir andfådd av minsta lilla. Jag slumrade till och med till en stund när jag satt i droppet. Det brukar inte hända.
Orkar inte med några matförberedelser ikväll. Det får bli imorgon, jag har tagit ledigt ända till efter nyårshelgen, maken är också ledig så vi kan hjälpas åt.
I morgon kväll blir det uppesittarkväll med god middag tillsammans med svåger och svägerska. Ska bli så mysigt. Smörgåsbakelse till förrätt, oxfilé med potatiskaka till varmrätt och så kanske något gott till efterrätt... Traditionsenligt :)

Julgranen är nu på plats, julklapparna ligger under granen och frestar hela familjen med sina vackra papper...

Tjejerna sitter och gör marsipangodis i köket, det blir alla möjliga former och färger på godsakerna :) Sonen hjälpte till en stund, men sedan ville han åka på hockeyträningen. Han har lite abstinens då han varit stilla ända sedan i lördags. Han brukar normalt bara vara träningsledig på måndagar, så det är inte så konstigt om han
känner sig sugen nu.

Alla julklappar är inköpta och inslagna. Viskade lite med maken nu ikväll och jag tror det får bli en julklapp till... Bara EN... Han får fixa den i morgon när han ska hämta upp svågern tror jag, vet inte om jag orkar följa med... Vi får se hur förkylningen är imorgon, om jag ska spara energi istället.

Maken börjar vara lite extra intresserad av min hårstatus... Virvlarna börjar göra sig synliga och framförallt i nacken finns en liten grej som han gärna tar tag i... Jag får passa mig nu så han inte nyper tag om jag retas för mycket :))

4 kommentarer:

 1. Jag vill önska dig och din familj en riktigt
  GOD JUL

  Kram från Lisbet

  SvaraRadera
 2. Åh, härligt med håret som är på utväxt!
  Ha en skön helg!

  /Åsa

  SvaraRadera
 3. Önskar er en God Jul, hoppas förkylningen lyser med sin frånvaro.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack alla tre för omtanken - och en god fortsättning på julen. Kramar

  SvaraRadera