fredag 18 mars 2011

Ett år sedan...

Vi skriver Fredag 18 mars 2011 som dagens datum...
För ett år sedan EXAKT var jag och gjorde mammografi och fruktansvärd biopsi, efter min självupptäckta knöl. FY F-N. Vilken ångest! Och vilken ångestladdad natt som följde.

Den 19:e mars fick jag det fruktansvärda beskedet om att knölen jag hittat var elakartad och måste bort. Ett besked som jag och maken mottog gemensamt och chockade försökte smälta.
Direkt efter detta åkte vi på Hockeycup. Höll masken. Ingen visste. Make och son bodde med laget. Jag och twinsen bodde på hotell. Hela helgen. Hur vi fixade det vet jag inte. Jag låg och grät efter att flickorna somnat i vår gemensamma säng, maken var som i en bubbla. Han skulle coacha laget. Skulle vara TRÄNARE och COACH... Det fanns en som visste lite om att något hemskt hänt, och den mannen i tränarstaben gjorde en jätteinsats utan att ställa frågor. Väldigt fint agerat mot min man. Jag höll masken mot föräldrar och tjejerna under hela helgen.

Cupen fortsatte och flickorna fyllde år den 20:e. Fick paket på hotellrummet och sedan gjorde vi "stan" i paus mellan matcherna. De fick många födelsedagskläder den dagen. De hade jätteroligt och var så glada. Minns knappt hur jag lyckades hålla masken. Det jag minns är att allt var som ett töcken. Att killarna vann hela cupen kändes konstigt. Minns att jag försökte glädjas och spelade verkligen ut all min energi på att låtsas som om ingenting. Ville verkligen inte förstöra flickornas födelsedag och sonens cup.

Denna helg är en likadan helg. Fast tack och lov har jag inte någon hemlighet att dölja. Make och son är på cup. Hela helgen. Fredag till söndag.

I kväll ska vi fredagsmysa, tjejkväll. Vi har köpt snacks och läsk. Mysigt! Vi ska sova i stora sängen alla tre. Mer mysigt!

Det är innebandymatch på lördag och Handbolls DM på söndag för tjejerna. Jag orkar tyvärr inte närvara på hockeycupen. Hade så gärna varit där! Det är utgallring och prioritering som gäller. Min ork räcker inte.

I morgon är det innebandymatch och så firar jag tjejerna med min sida av familjen. Enkelt. Mamma har bakat deras favoritkakor som vi får duka upp med och så har vi KÖPT en tårta. Wow! Jag har verkligen lyssnat på min kropp :) Inget hemmagjort här inte :)

På söndag är det Handbolls DM och twinsens födelsedag. Precis som förra året är inte hela familjen samlad, det blir ju lätt så när man är en sportfamilj...
När killarna kommer hem så får vi fira tjejerna ordentligt, fast vi vet ju inte hur sent det blir... Jag kommer att ge dem paket på morgonen. För så ska det vara!

Måste bara berätta. Jag köpte en ny kjol i onsdags. Så glad över att ha hittat en kjol i min smak. En grönbeige. Från Esprit. INTE SVART... Hade på mig den för första gången idag. När jag och tjejerna var och handlade allt gott vi ville ha för kvällen och var på väg till bilen säger en av tjejerna att kjolen är trasig. Va? Jo, säger hon. Den är trasig. Jag försöker snegla bak och ser sprundet, och en tråd. Tror att det är det som jag glömt sprätta och att hon tror att det då "är sönder"... När vi kommer hem och jag tar en titt på baksidan av kjolen så ser jag att det gått upp en reva på 10 cm. Precis i skarven vid sömmen till sprundet. Jag blir så besviken och ledsen. Vet inte om det går att reklamera. Har jag fastnat i något eller är det sömmen som gjort att kjolen spruckit? Jag vet inte med mig att jag fastnat i något, jag har inte heller hört något ljud från att den spruckit. Där fick man för att man tänker nytt...

4 kommentarer:

 1. Jag blir så berörd när jag läser om din "årsdag"
  Tiden går fort, ibland undrar man hur man fixade det. min årsdag är 3/5.

  SvaraRadera
 2. Jaa Carin, det är en speciell känsla. Knyter mina tummar och önskar hett att jag aldrig någonsin mer behöver gå igenom denna resa.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Den här årsdagen är skitjobbig, inget man egentligen vill komma ihåg (anser jag). Men för varje årsdag som följer kan man klappa sig själv på axeln och säga "Vad bra jag är som har klarat mig igenom det här, jag är fantastisk!"
  Trist med din kjol. Är det säkert att du inte kan reklamera den, tänkte om den är sydd slarvigt. För liten sömnsmån eller nåt? Kan tänka mig att om du köpt den till ordinarie pris så är den inte såå billig och de brukar faktiskt ha kläder med kvalité. Om det inte är så länge sedan du köpte den tycker jag du ska höra med butiken ang. reklamation. Du vet, kunden har alltid rätt. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig Annika, inget man vill komma ihåg - ändå så infinner sig tankarna och grubblerierna.

  Jag ska ta med kjolen i morgon. Det ser ut som att det är en dålig tråd som löper hela vägen upp. Köpte den, till fullpris, i onsdags och har bara haft den 1 enda dag :(

  Kram!

  SvaraRadera