onsdag 31 oktober 2012

Taxol 5

Jag har sovit gott inatt, snarkande maken var borta på jobb så en dotter som inte snarkat har varit min sovkompis! Var upp på toaletten vid 01:30 och sov sedan till 05:30. Skönt. Upp och tog mediciner, kröp tillbaka under täcket och slog igång TV:n. Sedan somnade jag inte om utan efter första morgonnyheterna gjorde jag mina små träningsrörelser sittandes i sängen i lugn och ro. Intog badrummet och i lugnt och sakta tempo tvättade jag bort natten.
Ganska skönt att veta att jag skulle bli hämtad 07:30 och kunde ta det så sakta som jag behövde. Hade gruvat lite för att det skulle bli en tidig morgon eftersom jag är så skakig - men det gick finfint med gott om tid. Klädde mig och åt en rejäl frukost. Sedan hade jag så gott om tid att jag han få på eyelinern och ögonbrynen - och ändå hann jag se lite mer morgonnyheter innan mamma och chauffören kom. Det funkade ju bra detta idag.

Eftersom jag inte haft sådan här tidig Nusdag på vääääääldigt länge så har jag gruvat, men det gick bra. Mamma och jag drack lite kaffe under den dryga timmen mellan provtagning och mötet med Dr Nisse och sedan fick jag tid för behandling kl 11. Ska testa att minska med 1 cortison morgon och 1 cortison kväll, men om det inte känns bra ska jag öka tillbaka igen. Jag berättade för Nisse att jag tycker mig känna att Stesoliden börjat hjälpa lite och det ska jag fortsätta äta. Jag tycker mig bli lite mer andfådd ibland, men samtidigt berättade jag att med hjälp av rollatorn så rör jag ju på mig mer - Nisse tycker inte att det låter sämre, så jag hoppas att det hänger ihop med att jag aktiverar mig.
Han frågade om huvudvärk och jag berättade att jag kan få som ett litet stick på ett par ställen, men inget ihållande. Jag hoppas ju att det är cellgiftet som knackar på där! Han var nöjd med proverna i övrigt och även ultraljudet av hjärtat.

Mamma och jag tog en promenad till Centralhallen i sakta mak där vi delade en smörgås innan det var dags att gå tillbaka till Dagvården. Så en promenad kan jag lägga till dagens aktivitet.
Fick ett rum och de gjorde iordning allt inför behandlingen med alla sprutor man ska ha och som ska verka i 30 minuter innan själva Taxolen. Sedan somnade jag och klockan 13:30 var jag klar för idag. Ovanligt tidigt, men det gick ju riktigt bra med en tidig dag ändå.

Jag följde med och lämnade in Lissi för pälsvården och jag följde med och hämtade henne efter 2½ timme. Gick bra. Jag har t om, med assistans av tvillingarna fixat middagen. Men nu är det slut för idag. Nu är jag trött - men det har gått riktigt bra idag ju. Räknar inte med att göra så mycket i morgon.

Mamma kommer förbi, om det inte blir för isigt så kanske en liten promenad får bli morgondagens mål.

8 kommentarer:

 1. Du är så himla positiv o stark trots allt det tunga du går igenom tycker jag.Skönt att du känner dig nöjd med dagen också. Bra att du inte har sä mycket inplanerat för imorgon, du behöver nog vila då. Blev en väldigt liten hund kvar efter klippningen, men söt.Ha det så bra det går, kram Kerstin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden Kerstin. Jag försöker vara positiv, men som för alla andra så går det upp och ner så klart. Att sluta planera är nog mitt största problem, men jag lär mig hela tiden och har en fantastiskt mamma som påminner mig om det.
   Kram Malin

   Radera
 2. Hej Malin, Lotta heter jag.
  Jag googlade på taxol och du kom upp.
  Jag ska börja min 3:e behandling mot cancer nu på tisdag men jag har aldrig fått taxol. Har bara hört en massa skräckhistorier om hur man mår av just Taxol och tänkte fråga dig om hur du mår efter behandling av just detta cellgift.
  Ber om ursäkt för att jag kanske upplevs påflugen?
  Må så gott

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta!
   Först vill jag önska all lycka med dina behandlingar! Hittills, efter 5 kurer med Taxol, håller jag på att "lära" mig hur det fungerar. Det är individuellt tror jag. Jag resonerar som så att jag vill leva så länge som möjligt och diskuterar varje vecka med min dr om justeringar av mediciner utifrån hur veckan varit. Jag bara hoppas att Taxolen ger rätt resultat. Lite mer illamående och magen stannar av, men jag tar det - jag vill kriga! Håret ryker, fingrar och fötter domnar - men det vill jag likna Taxotere som jag fick första kriget. Vet inte om det blev någon hjälp, men du får fråga på. Kram Malin

   Radera
  2. Tack snälla för att du tog dig tid att svara. Har precis rakat av mig håret ^^ självklart vill man kriga. Det är kroppen som sätter in sin livslust :)Jag behövde nog bara höra/läsa några välvalda ord om just taxol. Lite nervöst är det allt men jag ska göra allt jag kan för att må oförskämt bra (det psykiska)

   Kram så stor

   Radera
  3. Hej igen FYC!
   Jag delar gärna medm mig av mina upplevelser, och som du säger det är bara att kriga! Jag önskar dig all lycka!
   Kram Malin

   Radera
 3. Det är så roligt att läsa dina inlägg. De andas en inre ro på något vis, ett läge av insikt och tillförsikt. Jag tycker det bådar så gott. Jag har säkert skrivit det tidigare men jag är övertygad om att kropp och själ hänger ihop och att det är så viktigt för läkningsprocessen att man känner lugn och till och med känner glädje i den situation som man befinner sig i. Det låter konstigt och naturligtvis är det jättesvårt att plocka guldkorn när man har så svårt för att hitta dem men då får man ta hjälp och förhoppningsvis kanske vi här ute också kan vara till hjälp i de svåra stunder som kommer och går. Att bli förgrämd är nog det värsta, då har man inte bara en börda att bära. Det är underbart att förstå att den bördan bär inte du. Du skriver så ödmjukt och positivt och det bådar gott för framtiden. Sen är det ju som vi skrivit tidigare - små steg framåt och ett och annat bakåt, det får vi ha med oss. Kram och ha en skön helg i ditt vinterlandskap. Snön har inte kommit hit till södra ändan ännu - men regnet - usch vad det regnar hela tiden.

  SvaraRadera
 4. Tack Elisabeth! Jag försöker hitta ett sätt att anpassa mina nuvarande förmågor utifrån vad jag orkar, men det är inte alltid helt enkelt. Våra 3 underbara barn och min fantastiska man gör ett jättejobb här hemma, men det känns konstigt att gå ifrån att vara "motorn" till att ha det som nu. Jag måste lära mig att gilla läget - och sänka kraven på mig själv, då mår hela familjen också bättre.

  Första snön har kommit, men regnet har haft övertaget även här. Det har verkligen kommit rekordmycket regn denna oktobermånad. Det lär dyka upp mer vitt så småningom, men det får gärna dröja länge till.

  Tack för dina fina ord! Kram Malin

  SvaraRadera