söndag 4 november 2012

Sega dagar

Det har varit några sega dagar, jag har inte känt mig i form alls efter behandlingen i onsdags. Till viss del kan det ha att göra med sömnproblemen men det är klart att cellgiftet ska göra sitt jobb också. Jag väljer att se det som bra att jag mår dåligt efteråt - då borde det funka! Dr frågar varje gång om illamåendet efter Taxolen och jag har tyckt att det funkat bra, men faktiskt har jag 2 dagar känt av det denna gång, på eftermiddagarna. Det hör till, det vet jag ju, men jag har klarat mig undan. Bara att ta ett piller i tid så ordnar det sig.

I torsdags blev jag hämtad för lunch hos lillasyster. Klokt av henne och mamma. Jag var så trist och tyckte synd om mig själv. Tvillingarna var redan där, de hade sovit över och sonen hade levererat Lissi innan han åkte på träning. Jag fick vila och sedan bästa sällskapet en stund. Ibland är det så skönt när någon annan visste vad jag behövde. Kändes mycket bättre inombords när jag blev hemskjutsad igen.

Maken har blivit förkyld och det underlättar inte en snarkande mans nattsömn - och inte min heller. Han har lyckats få tag på bra grejer på apoteket - som han aldrig tidigare testat - och för första gången på flera månader har jag sovit utan att vakna. Han har inte snarkat! Att snopen se att klockan var 3 när jag klev upp för att gå på toaletten var en härlig känsla. Dessutom har jag accepterat att det är ok att gå och sova 21:30 och inte försöka hålla ut bara för att man ska vara uppe lite längre.
Tre kvällar har jag gått isäng först, har fått sova 4-6 timmar utan att vara vaken. Det har varit bra. Visst, jag har slagit igång TV:n som vanligt men har somnat eller slumrat från 5. Hoppas jag kan få fortsätta samma trend, för jag sover för lite känns det som. I morse fick jag upp maken på frukost vid 8 och sedan kröp vi under täcket igen och stannade där till 9:30 - slumrade en hel del av den tiden. Skönt! Barnen fick sova till 10 - något de uppskattade väldigt mycket.

Haft ett par dagar då jag känt mig lite nere, tankar och så, samtidigt som jag varit ihållande trött. Det måste få vara så ibland. Helgen har varit skön vi har haft det lugnt och skönt, välbehövligt. En innebandymatch på lördagen men i övrigt har vi bara varit hemma. Det behövde hela familjen.

Varit ute på en promenad med make, hund och ena dottern idag. En regnfri dag. Skönt med frisk luft.

Fina B och hennes man U kom förbi i fredags och det var så trevligt med lite kaffesällskap en stund. Så kom en MYCKET uppskattad överraskning indroppandes för en liten stund sedan - B hade bakat bullar och vi fick varma bullar nu på eftermiddagen! Supergoda! Tack!!!

Veckan som kommer blir vardag igen, höstlovet är slut och barnen ska till skolan igen. Bra att rutinerna i vardagen är tillbaka, även om det varit mysigt att ha dem hemma.
I morgon var det tänkt att två kollegor skulle komma och hälsa på mig över lunchen, men en har blivit förkyld och då ställer vi in till en annan dag - synd - men inga risker!

Jag hoppas på att få en bra natt igen, så att måndagen blir en bra dag, det finns en plan att göra ett litet äventyr med mamma efter lunch. Hoppas, hoppas att det håller. Jag vill och det blir roligt om det blir av.

15 kommentarer:

 1. Hej Malin! vi tyckte att du var såå himla pigg och fräsch! Mysigt att träffas! Hoppas du får en fin vecka trots behandlingen! Lite varma bullar brukar göra susen... Kramar Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Birgitta! Dët är roligt och glädjande att jag ändå inte ser alltför trött och eländig ut... Det värmer - vilket också de fantastiskt goda bullarna!! Tack och kram

   Radera
 2. Hej Malin, jag blir glad att du verkar ha en så fin familj kring dig! Jag lider också av dålig sömn från o till, dock inte av samma anledning som du. Något som hjälpt mig är att lyssna på ljudböcker i min mp3. Det skingrar tankarna och brukar fungera som sömnpiller också. Kanske kan vara nåt för dig att prova också? Hälsningar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie! Ja, jag har en fantastisk familj och dessutom helt underbara vänner omkring mig som verkligen ställer upp och gör allt för att jag ska orka göra lite småsaker då och då. Det är helt ovärderligt. Jag har alltid varit en bokmal och bara lyssnat på ljudböcker när jag varit på långa promenader, men jag ska fundera på att kanske börja lyssna istället för att läsa - vilket jag tidigare föredragit. Tack för tipset.

   Radera
  2. Katarina Ewerlöf tycker jag är toppen som uppläsare!
   Hälsningar Marie

   Radera
 3. Åh vad jag tycker synd om dig när du inte har bra nätter. Det tar ju så på krafterna. Hoppas att du får sova gott i natt och kan känna dig utvilad och må så bra som du kan i morgon. Ny vecka, nya möjligheter och mer krig. Kram och godnatt och tänker på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog inse att jag ska sova när jag är trött och vara vaken när jag inte kan sova. Grejen är ju egentligen för mig personligen att jag vill att det ska vara så mycket som vanligt för barnen, men det är svårt när kropp och knopp är slutkörda. Ny vecka - absolut, och krigaren är vaken! Kram

   Radera
 4. Vilken kamp ni får gå......Du är mitt i allt så positiv och orkar så mycket!
  Tänker på din mamma-hon kunde vara jag...jag har en dotter i din ålder och att bara ens nudda vid tanken att hon skulle må så dåligt-ja den tanken är så otroligt tung att tänka.
  Nu tror jag iofs att vi alla orkar mer än vi tror- men uttryckt i nöden testas vännen tror jag tyvärr ibland kan stämma.
  Förstår att det varit skönt med skollediga barn men det är inte dumt när det blir vardag igen-så tycker jag nu förtiden....Barnbarnen har åkt hem, tyst och lugnt, jag gör precis vad jag vill men om någon timme börjar jag sakna dem igen......Massor av styrka till dig och din familj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden!
   Jag har hittills haft problemet att jag tror att jag orkar mer än jag gör just nu, och det blir en personlig kamp för mig att inse att jag har begränsningar, men jag försöker och jag tror att det sakta men säkert tar sig.

   Radera
 5. Godnatt och kram igen. Hoppas du får sova gott.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Hoppas din dag blev som du hoppades igår! Jag är lite nyfiken på vad du hittade på för något. Jag hoppas verkligen att din ork fanns där så det blev av det du hade planerat.
  Kram, Eva (Halmstad)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kommer svaret Eva.... Ville inte berätta, för om jag inte skulle orkat så skulle jag ju så klart bli besviken... Kram!

   Radera
 7. Onsdag redan i morgon. Undras om det är behandlingsdag för dig? Om så hoppas jag det går bra och att du får en god natt. Kram och sov gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt som vanligt Elisabeth :)
   Kram Malin

   Radera