onsdag 24 oktober 2012

Heldag på Nus - fulltankad för en vecka framåt

Hade fått en önskan om en god nattsömn inför idag av en följare, och minsann... Hon lyckades sända en riktigt bra natt till mig. Bra start inför idag. Tack!

Mastodontdagen är över.

Starten av omgång 2: Herceptin, Taxol nr 4, Zometa nr 2 och alla sprutor som följer med, cortison, tavegyl, och jaaa.. det är en stor låda som töms på olika sprutor. Sedan lite koksalt också så klart - en stor påse ska in mellan varven. In med er bara och gör ert jobb!!!!!

Från 9-17 tillbringades dagen på Nus. Det är många timmar, men ack så viktiga - åtminstone de med dr och behandlingen. Älskade mamma var sällskap över lunchen och åkte sedan hem, jag fick transport hem med bussige svågern som hämtade upp mig när jag var klar. Blev en helt ok dag - om än lång då :) Fick en säng kl 13 och slumrade flera gånger. Skönt. Skönt också för mamma att få ta hand om sina onda ben på hemmaplan istället för att sitta och se mig sova.

Fick berätta om min "skitvecka" för dr Nisse - han såg ju hur jag ser ut på halsen... Vi pratade om det och samma konstaterande - en olycka händer - det där var inte sjukdomsrelaterat. Jag ska köra på med samma doser av allt som tidigare, även Stesoliden, och att jag har problem med skakighet/darrigheten är han övertygad beror på Cortisonet. Det  kan bli så och i mitt fall är det bara att konstatera. Gilla läget och försöka göra det bästa möjliga av det. Lugnande besked ändå.

Frågade om jag har mycket huvudvärk, men det enda som varit är det jag vill kalla normal spänningshuvudvärk - vid tinningarna, som släpper när man bara mjukt masserar lite. Har, peppar, peppar inte ont någon annanstans på/i huvudet. Äter i och för sig Alvedon i fulldos, men tänker inte göra på något annat sätt heller. Det funkar och så får det vara. Fick bara medhåll från dr om det.

 Jag får försöka lära mig hantera det på bästa sätt och min goda vän Rollatorn hjälper ju mig på ett bra sätt. Värdena i övrigt var bra så full ranson av dropp idag. Han tyckte också att jag låter bättre i andningen, något som min man också säger rätt ofta nu. Hoppas att det som hörs för dem stämmer i lungorna också!!!!!

Jag förklarade också att självkänslan och självförtroendet hamnar i botten samtidigt som jag spänner mig - inte konstigt alls tyckte han... Stesolid - kör på, sluta inte. Klara besked. Tycker mig ju också känna små, små förbättringar för varje dag. Jag ska också få komma till en av sjukgymnasterna som jobbar där och få Taktil massage för att hjälpa mig att slappna av lite mer i kroppen. Det tror jag blir bra. Jag vill och behöver ju komma tillbaka till att bli mer positiv, känna att jag kan saker även om det inte är turbomorsan som fixar allt som tidigare. Omställning visst, men det måste jag acceptera. Att bli deppig är nytt för mig och det är samma där. Gilla läget. Måste gå igenom det. Det känns ändå som en personlig seger att erkänna för mig själv att jag faktiskt kan och får vara svag och inte behöver vara den starka.

Tills nästa gång blir det koll av hjärtat - rutinen kring Herceptin, det har jag gjort massor av gånger tidigare. Han beställde också full koll av hela mig till slutet av november - det känns mer påfrestande så klart, men nödvändigt. Ska försöka att inte tänka på det nu utan fokusera på här och nu.
Fick veta om fler nya behandlingsmetoder där Herceptin är inblandat - där han tycker att jag är en het kandidat - och även annat man kan ta till. Just nu önskar jag att detta funkar bra så länge som möjligt så att det finns alternativ för en lång tid framöver - jag tänker ju inte ge upp kampen och kan behöva byta sorter... Men inte redan OM jag får bestämma. Det vet vi så klart inget om men ev byten hoppas jag dröjer. Nu kör vi på det här.

I morgon ska jag fokusera på att åka på Look Good Feel Better. Jag SKA dit! Har tom lyckats få en lunchdejt innan kursen börjar med en blogg-vän. Ska bli så trevligt!

Summerar jag dagen så har den varit bra. Nu vill jag att det fortsätter så här, ok, små steg i taget - men i positiv riktning. En vecka av inre stress och skräck efter fallet ska inte få ta mer energi av mig from nu.

6 kommentarer:

 1. Soldaterna sköter sig, har tydligt skickat trupper till lilla själen också. Bra jobbat. Det är så roligt att ana styrka och kämpaglöd mellan raderna. Visst är det härligt att kunna känna förväntan, envishet och längtan till ett möte. Heja dig!! Små steg och godnatt igen. Sov gott!

  SvaraRadera
 2. Du, är en kämpe och har en vilja av stål!! Njut av kursen imorgon! ;-)
  Den gav mig så ofantligt mycket när jag gick den här på Sahlgrenska. Jag använder fortfarande många av de eminenta sminktipsen. Fungerar med eller utan bryn och fransar. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika. Ja, den är rolig - många bra tips. Kram Malin

   Radera
 3. Blir så lycklig över att läsa ditt inlägg!!! Mycket mera optimism här! Du är en sådan fighter så jag får tårar i ögonen! <3

  Vi ses snart finanste vän!
  Sköt om dig på alla sätt och vis!

  Kram Cicki

  SvaraRadera