söndag 7 oktober 2012

Sköna söndag

Det blir ingen datorrensning idag. Jag känner att orken tryter efter gårdagen. Vi skulle mysa och se Liar Liar, det är ju en så charmig film, men jag somnade redan i inledningen. Nu får jag klappa mig på axeln och känna att jag lyssnar på mig själv :)

Vaknade klockan 6 i morse istället, så klart när man fått en lång natt, men det är rätt mysigt att gå upp och ta medicinerna, en filtallrik och sedan krypa tillbaka under täcket... Maken snarkande så mysigt bredvid. Så tog jag en lång och härlig dusch i godan ro, ingen som var intresserad av att stressa upp mig ur badkaret. Skönt. Fick upp make, tvillingar och deras övernattningskompisar för frukost 9:30. En ganska mysig start på en söndag. Sonen är på hockeycup så honom ser vi fram emot att få hem ikväll - förhoppningsvis nöjd med cuphelgen.

Makens kontor - eller vårt kontor - börjar vara helt färdigställt. Det är bara den där stoooora gamla datorn som ska väck. Känns så roligt att det blivit gjort. Jag har pillat på med det sista sorterandet av böcker och pärmar så där är det för närvarande riktigt, riktigt bra ordning :)

Vårt sovrum har i farten fått ett litet ansiktslyft också och det enda jag har på önskelistan nu är en heltäckningsmatta där inne - då skulle det bli perfekt. Ingen panik - det får bli när det blir... Men jag har en känsla av att det skulle bli jättemysigt.

Lite besvärligt är det med skakningarna i händerna, jag vill ju liksom fortfarande ha lite, lite makeup. Tycker själv att jag ser piggare ut med lite eyeliner och mascara - så länge jag nu får ha fransarna kvar.
Irritationen när det bara skakar och darrar när eyelinern ska på, hmmm - ska se om jag kan få tag på en spegel så att jag kan sitta vid ett bord, då slipper jag kanske lite av övriga kroppens darrighet och kan fokusera på det lilla svarta strecket? Jag har taktiken att jag rengör ansiktet enligt konstens alla regler men då behöver jag pausa innan jag kan fokusera på sminket... Annars blir jag svettig av ansträningen och då är det ju tillbaks till ruta ett igen...

Enda målet som jag har för denna regniga söndag är en rollatorpromenad. Det tänker jag ordna innan dagen är slut, bara barnen slutar baka - tänkte ta en liten tupplur innan så att jag är piggelin till promenaden. Fast självklart vill jag ju att de ska baka (borde finnas tystgående elvispar) - kakor är alltid gott :)

4 kommentarer:

 1. Tillbaka framför datorn efter en helg i Sveriges andra stad - Göteborg. Tittat på Galenskaparnas 30-årsjubileumsföreställning och skrattmusklerna har fått gymnastik. Jag blir dock ännu mer glad av att läsa dina inlägg. Ordet mys är mitt favoritord, du använder det ofta - det är bra! Det ger kraft. Vi ser framåt. Och du......kakor är förbaskat gott, om inte annat så för själen. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad härligt att få träna skrattmusklerna - det gör man alltför sällan!

   Ja, kakor - de kan man inte få alltför många av - jag tror att jag har den perfekta åldern på barnen, tonåringar gillar ofta att få baka och man kan lita på dem i köket - för det mesta i alla fall :)

   Kram Malin

   Radera
 2. Så duktiga ni är som fixar hemma! Måste komma förbi och se allt fint ni gjort!
  Vill ni vara själva nån kväll så är vi hemma hela nästa helg och barnen får mer än gärna komma till oss! Ps: du är snygg även utan eyeliner! Kram Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du måste komma förbi Birgitta... Vi gör det med små medel men det är roligt med förändring... problemet är ju ofta att man ser lite till och lite till och lite till... Men jag tror vi får lugna oss lite när tålmodiga Sagas rum som är sist ut fått sitt :)

   Radera