tisdag 23 oktober 2012

Nattsömn

Attans vilken konstig natt det blev. Hoppas natten till onsdag blir bättre!

Det började bra så klart, somnade skönt strax efter 22. Vaknade 01:30 svettig som rackarn i nacken - hade en tunn mössa på... Upp och kissa och kröp isäng igen. Vaknade kl 03 igen svettig som rackarn i nacken... Fick svårt att somna om. Sovställningar, kuddändringar... Till slut somnade jag om ändå, till 04:30. Inte roligt alls. Då tänkte jag att kanske en liten filtallrik kunde vara ett alternativ, kände mig hungrig. Satte på TV:n och la mig i sängen igen. Vid 5 gick jag upp och tog medicinerna och kröp tillbaka under täcket igen. Kunde inte somna om men låg och halvslumrade till det svaga ljudet från TV:n tills barnens väckarklockor började ringa 6:30 då de skulle upp. Mamma kom i samma veva som förstärkning så att de kom iväg ordentligt.

Jag var på ett uruselt humör, hungrig som en varg, irriterad av den urusla sömnen. Satte mig och åt frukost med barnen - det har jag inte gjort på veckodagarna på ett tag. Trevligt, även om jag var som en pest i humöret. Sedan skickade mamma mig tillbaka till sängen och jag kunde sova till närmare 10. Sov riktigt skönt (mamma passade på att slumra i soffan medan).

Efter en skön dusch kom en bekant till oss och hade köpt med sig wienerbröd som vi fick smaska i oss. Sockerkickar kan vara bra ibland :)

Så fick vi oväntat besök av en god vän en liten stund. Skönt med en pratstund med henne - som alltid. Tvillingarna har kortdagar denna vecka både tisdag och onsdag, så de dök upp redan vid 13.

Jag har hållit mitt mål för dagen: rollatorpromenaden. Mamma stannade inne och vilade sitt onda, men jag fick med mig en av tvillingarna och hunden på en skön stund i det vackra höstvädret.
Vi gjorde också en liten tripp till affären (med mamma så klart) - eller rättare sagt jag gick bara på Apoteket -  det börjar sina i recepten så det var tur att jag kollade det innan morgondagen.

Hoppas nu på en bra natt inför morgondagens heldag på Nus, vet att jag kommer att vara där från 9 och till närmare 17 innan behandlingarna är klara.

Jag hoppas också på mer klarhet i skakningarna, få mer kontroll. Hoppas också att det är lugnande prat kring det för nu måste jag försöka bli mer stabil - inte bara skakningarna och spända muskler utan även mentalt. SKÄRPNING. Typ. Hur svårt ska det vara att åtminstone komma tillbaka till det som var helt ok tills fallet i onsdags? Då blev det ju successivt bättre under dagen och humöret följer så klart samma mönster.

I morgon kommer mamma att vara med mig fram till lunch och sedan får hon åka hem och slippa sitta oskönt med sin värk medan alla påsar ska droppa på i flera timmar. Jag kommer förmodligen att somna, det har varit så tidigare långdagar. Sedan blir det spännande att se hur jag kommer mig hem... Det löser sig ju alltid och många vänner har vi som pendlar och någon borde vara i krokarna att åka hem för dagen.

3 kommentarer:

  1. En liten hälsning så här innan sänggåendet. Hoppas din nattsömn blir lugn och skön. Jag ska tänka på dig i morgon när soldaterna marscherar in i din kropp, stridsberedda och redo för kamp. Kriget kommer de att vinna, det har vi ju bestämt eller hur? Kram, gäsp och godnatt.

    SvaraRadera
  2. TACK, TACK, TACK Elisabeth!
    Din önskan om nattsömn blev sann. Jag fick sova gott och "normalt", vaknade 5:45, och det är ju helt toppen. Du har sådant gott inflytande på mig :)

    Kram Malin

    SvaraRadera