onsdag 3 oktober 2012

Något bättre dag idag

Det har varit lite bättre idag. Jag har duschat. Inte haft lika superont, kunnat gå ut på rollatorpromenad med mamma och Lissi. Skönt i det vackra höstvädret. Ingen lång promenad, men dock frisk luft och välbehövligt. Jag har också kunnat ta en kortare tupplur. Skönt.

Världens bästa mamma har gått lös på fönstren idag. Jag tyckte att det gör inget om vi inte putsar fönster... men när hon kom igång så gick hon an som en annan proffsputsare. Fint blev det också :)

I morgon är det cellgiftsdags igen. Är det någon som har förslag på vad man ska fördriva all tid med?
Provtagning 8:45 sedan väntan till 10:15 på läkaren.... Finns ju inte alltför mycket att göra medan man väntar. Efter läkaren gett sitt ok så ska dagvårdspersonalen beställa cytostatikan från apoteket och då brukar det gå minst 1½ timme till - om inte mer. Finns orken, och beskedet från dr är så att jag inte bryter ihop alldeles (MR svaret) så tar nog jag och mamma en utflykt i väntan på droppet.

Maken ska följa med in till läkaren denna gång. Jag vill inte ta sådant besked själv, då vill jag ha maken med. Det är jobbigt på kvällarna nu. Det spelar ingen roll att jag försöker tänka på annat. Jag är livrädd!
Jag har fått en tanke om att det kanske beror på att lungorna har det tufft som jag är så stapplig och svag i benen - om det är tungt att andas hur ska då resten av kroppen orka? Tänk om det kan få vara så "enkelt". Kan jag inte få slippa allt negativt nu? Kan vi äntligen få något positivt besked? Det är svårt att hålla ihop och försöka vara stark, men man kan ju inte hålla tillbaka och hålla inne hela tiden. Det går bara inte.

Så mycket har hänt på bara några månader - att man kan rasa ihop så snabbt... Jag behöver nya byxor också. Jeansen håller på att ramla av. Muskelmassan är inte där den varit i alla fall... Går ju bra när man är hemma i mysbyxor, men när jag ska ut bland folk så behövs ju "normala" kläder. Får se om och när jag orkar prova ut ett par nya.

Hjälp mig nu och håll alla tummar, tår och allt annat för att det går bra i morgon. Att jag äntligen får ett bra besked. Jag behöver all hjälp jag kan få!

22 kommentarer:

 1. Massor av -kraft och styrka till dig och din familj...
  Ni går igenom det ingen ska behöva göra-just nu....
  Men efter mörker så kommer alltid ljus och solen till sist-det är dags att bli lite ljust runt dig nu...
  Självklart håller jag tummar och tår för dig i morgon ( och alla andra dagar oxå)
  Mariab

  SvaraRadera
 2. I Själevad hålls tummar och tår!! Kämpa på kramar från Solweig.

  SvaraRadera
 3. Klart vi alla håller våra tummar och tår och hoppas du får goda nyheter imorgon!
  Ett tips att fördriva tiden med är Storytel. De har massor med ljudböcker man laddar ned till sin smartphone! I stort sett alla böcker som kommer ut finns. Jag tycker det är skönt att lyssna, tankarna skingras och jag behöver inte koncentrera mig på att läsa - vilket oftast gör att jag somnar ;) Somnar gör jag med ljudboken också men det gör inget då den stängs av efter 5 min :)Jag har gratisböcker att skicka ut via min prenumeration, så vill du prova - hojta till!
  Vilken toppenmamma du har!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Jag håller tummerna och allt annat för dig. Som du kämpar - iädet r svårt att hitta ord. Det låter så svårt så svårt. Tack för att du orkar dela m dig.Att så mycket har ändrats på så kort tid - inte konstig att det är svårt - nej, svårt är ju inte i närheten av att beskriva det. Följer dig - och håller tummerna.
  Klem Ingrid

  SvaraRadera
 5. Hej, jag läser din blogg och är så ledsen att du har det tufft. J-a skitsjukdom!! Håller tummar & tår för positiva besked imorgon

  Hälsningar Marie

  SvaraRadera
 6. Älskade,fina Malin! Om jag kunde göra något för att hjälpa dig genom morgondagen så skulle jag göra det, utan att tveka! Jag hoppas, ber, håller tummar och tänker på dig ALLTID! Det är verkligen din tur att ta emot positiva besked nu. Det är helt enkelt så det MÅSTE bli!!!

  Kramar och <3
  Cicki

  SvaraRadera
 7. Det är andra rutiner på NUS än hos mig i Övik. Här är det sköterskorna som blandar direkt på avdelningen så det sparar en hel del tid. Men dagarna blir långa ändå. Jag tar med mig ett häfte med sudoku och så finns det ju TV att ta till, och du kan ju även välja att knacka på datorn. Så modernt är det inte hos mig. Jag brukar oftast sova eller iaf vila mig igenom droppeländet. Hoppas du får bra besked och en OK behandlingsdag. Kramar till dig och din fina och hjälpsamma mamma.

  SvaraRadera
 8. Under mina behandlingar stickade jag som om jag vore besatt.Tröjor och koftor blev det.Läsa kunde jag inte! Kunde inte koncentrera mig och blev trög i huvudet av det. Håller tummarna för dej! Cyberkramar

  SvaraRadera
 9. Jag förstår din rädsla, och jag håller alla tummar och tår allt vad jag kan för att du nu ska få bra besked, det är du värd, Styrke kramar Annika

  SvaraRadera
 10. Jag ska hålla alla tummar och tår jag har. Kram från en läsare från Finland

  SvaraRadera
 11. hej, har följt din blogg några dagar.Du är en stark o fin kvinna.jag lovar att hålla tummarna för dig i morgon:)kram från en "bröstsyster"i Bara.

  SvaraRadera
 12. Hej Malin!
  Så skönt att du haft en bra dag! Härligt att gå ut en stund och få lite frisk luft och njuta av höstfärgerna!
  Jag önskar av hela mitt hjärta att du får ett bra besked imorgon! Du är verkligen värd det! Håller både tummar och tår! Lycka till med behandlingen också! Tänker på dej och skickar tusen kramar!
  Birgitta

  SvaraRadera
 13. All styrka till dig. Tänker på dig och hoppas på bra besked i morgon. Kram från en annan mamma cilla

  SvaraRadera
 14. Hej! Så härligt att du varit ute på en höstpromenad. Skön hög "höstluft" gör en gott! Och nyputsade fönster är inte heller dumt:-) Din mor verkar vara en riktig klippa. Skönt med hjälpsamma föräldrar.
  Min mor hjälper också mig med fönsterputs, strykning etc när jag har dåliga dagar.
  Det är guld värt!
  Håller nu tummar, tår och alla tassar för dig imorgon!
  Kram Catrin

  SvaraRadera
 15. Åh, jag ska hålla alla tummar och tår för ett bra besked till dig idag. Du har fått din beskärda del av elände nu. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får bra besked idag.
  Skickar positiva tankar och värme till dig!
  Kram, Eva (Halmstad)

  SvaraRadera
 16. Idag tänker jag på dig. Håller alla tummar och tår som vanligt. Kram och styrka

  SvaraRadera
 17. Älskade underbara <3
  Håller alla tummar & tår, och i alla mina böner
  finns du med...
  Bamse kram

  SvaraRadera
 18. Farmor Ulla-Brith skickar Bamsekramar!!!

  SvaraRadera
 19. Jag håller alla tummar, hårt!
  Tidsfördrivningstips: Jag använder ljudböcker, stänger ute ljud och jag koncentrerar mig på vad han/hon berättar. (Viktigt med vilken uppläsare det är.)

  SvaraRadera
 20. Oj, så många underbara följare med så mycket positivt till mig! Orkar inte svara er alla men jag vill bara säga TACK, TACK, TACK!
  Det kommer en uppdatering när jag är mindre mör. Kram Malin

  SvaraRadera
 21. Godnatt Malin. Hoppas du får sova gott. Kram och de å sånt...

  SvaraRadera
 22. Kära du!!! Jag blir mållös varje gång jag läser din blogg, över din fantastiska styrka att orka uppdatera. Jag följer dig nu precis som jag "alltid" gjort. Du står mig nära, kära cyberspacevän och jag är med dig- håller alla tummar (önskar jag hade fler att hålla) och skickar massor av positiv energi din väg.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera