fredag 5 oktober 2012

Torsdag med Taxol 2

Idag har det varit en ovanligt bra fredag! Jag känner mig så mycket gladare än på länge. Har orkat mer.

Trots cytostatikabehandling igår, en lååååång torsdag på Nus. Trots inte alltför roliga besked. Klart att jag inte kan förvänta mig att det blivit bättre i huvudet så hoppades jag ju... Fick svaret på MR. Liten ökning på 1 metastas men i övrigt stod det stilla även där. Först blev jag ledsen, men det är klart att om inte lungorna fått så mycket "hjälp" av Navelbinet så funkar det väl inte i huvudet heller. Fick öka till 8 cortisontabletter igen, under en vecka tills jag ska träffa Nisse nästa vecka för Taxol nr 3. Då får jag förmodligen även svaret på biopsin, det hade inte kommit. Jag blev skickad på en akutröntgen av lungorna då dr hörde lite sämre ljud på höger lunga - den där biopsin togs, men det var ingen fara.

Dr Birgitta var mycket sympatisk. Fattade inte hur de kunde skicka hem mig efter biopsin med bara alvedon. Jag fick utskrivet morfin och wow!!!! Jag har hittat sov och viloställningar så det är skönt. Har inte sovit så skönt på länge. Ingen sömntablett behövdes för natten utan det bara flöt på som det ska :)
Jag har tagit orosdämpande varje dag inför svaret på MR, har varit så orolig. Nu har jag inte tagit det heller och det har gått riktigt, riktigt bra. Fick order att ta morfinet regelbundet i kombination med Alvedon Forte under en vecka så ska vi se att jag får det bra i smärtområdena. Bara att få hjälp med smärtlindring gör under! Jag har bestämt mig för att försöka bli mer positiv nu. Visst ska jag få dippa och deppa men nu känner jag mig ändå lugnare.

Jag har det fortfarande lite jobbigt med andningen, men tycker mig känna en liten förbättring... Inbillning? Det tar lite tid på morgonen innan Coccillianan hjälper och lättar upp, men annars tror jag att mina pillerblandningar är som de ska. Det känns hoppfullt.

Tog också beslut om att ändå be om en remiss för peruk. Jag är ju ingen peruktjej, men det kan ju faktiskt komma tillällen då det passar bättre än mössorna... Bra att ha hemma om det faller på.

Illamåendet har inte infunnit sig, går bra med tablett morgon och kväll. Jag har orkat göra saker idag. Nästan fyllt en sopsäck med skräp. Jaa - jag tar det lugnt. Det har fått ta hela dagen :) Och massor återstår att fixa med så klart...

Tror också att jag fick lite extra energi av att min älskade pärla Fiestan är såld. Det gick fort och vi fick det vi begärde för den. Då slipper jag ha det hängande över mig. Den som köpt bilen kommer att bli nöjd. Den är riktigt välvårdad och fin.

En utflykt med maken och införskaffat lite nödvändigheter som hänger ihop med rotation av rummen. Han bjöd på lunch på stan - och jag orkade göra alla dessa saker! Vi var borta i 2 timmar ungefär. Jag stöp inte isäng när vi kom tillbaka heller. Vid ett enda tillfälle saknade jag rollatorn - den låg i bilen men jag fattade inte att butiken var byggd som den var - har aldrig varit på Net on net förut.... Nu vet jag. Där behövs den.

Nu får vi se om lördagen blir en sovdag... Jag kanske gjort lite för mycket idag, men det är ju så roligt när man orkar lite. Fast det gör inget. Då vilar jag väl då :)

Tack för alla hållna tummar och tår! Det uppskattas verkligen - och jag lovar att fortsätta kriga på!!!!


10 kommentarer:

 1. Åh vad skönt att du får må "bra"! Har erfarenhet av morfin(får nerver i kläm ibland pga en whiplashskada i nacken som opererats 2ggr,när värken är som värst och morfinet gör verkan är ju ett riktigt Halelujamoment!Nerverna klämmer givetvis ut i min ödemarm!Kunde ju klämma ut i den andra friska istället men nä då! Håller tummarna för att de små cancermonstren nu får riktigt på nöten av behandlingen. Passa på och vila tillsammans med din familj i helgen.Önskar er allt gott!Vi kollar just nu på XFactor och har fredagsmys.Jag håller på Benny Hult!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, Marie-Louise - det blev verkligen ett halleluja moment. Vilken befrielse att slippa ha ont :) Nu kör vi vidare mot monstren! Kram Malin

   Radera
 2. Ja, du är verkligen en krigare. Vad skönt att det funkar med smärtstillningen nu. Det är viktigt att det inte gör ont. Klart att du ska välja en peruk, även om du inte använder den dagligen. Det kan finns tillfällen då det känns bra. Det går ju mot kallare tider ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är min förebild! Ska bli intressant att se om jag kommer att vilja använda peruk denna gången, för den förra hade jag inte en endaste gång. Du kan ha rätt i att det blir lite kyligare också :)

   Kram till dig!

   Radera
 3. Du är en krigare och det är jätteviktigt, du lyssnar på kroppen och jag tror det är det absolut bästa, är du trött vilar du är du pigg gör du saker, låter jättebra tycker jag :)
  Hoppas du får en mysig helg, massa kramar till dig och familjen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja krigandet känns viktigt - behöver ändå bli ändå bättre på att att lyssna på kroppen, behöver vila lite mer ändå. Fast jag blir så ivrig ibland. Tack för kramarna och du får ett gäng tillbaka! Kram Malin

   Radera
 4. Härligt Malin! Så roligt att du är gladare och orkar mer! Du är fantastisk! Jag är full av beundran! Tusen kramar Birgitta

  SvaraRadera
 5. Yes. Jag är ingen vän av krig men detta kriget älskar jag! Det kommer att gå vägen, det har vi ju bestämt eller hur? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa Elisabeth! Det finns krig som SKA vinnas! Stor kram //Malin

   Radera