fredag 26 november 2010

Mår bättre nu

Dagens samtalsgrupp har varit både bra och jobbig. Bra eftersom vi hade en onkolog på besök idag. Alla möjliga frågor avhandlades, men särskilt lyssnade jag när hon började prata om Herceptinet.... Min ångest över att ha en väldigt aggressiv form av bröstcancer lugnades något. När hon sa att Herceptinet gjort och gör att vi med Her 2- positiv BC hamnar på "samma" procentsats som övriga med t ex hormonell BC kände jag att en tung sten föll från mitt sinne. Äntligen någon som förklarat på ett begripligt sätt. Visst, det finns inga garantier för något och alla har olika förutsättningar... men att ändå få höra en bra förklaring och för mig lugnande information gjorde gott.

Det som var jobbigt idag - och då menar jag fruktansvärt jobbigt - är att en bröstsyster eventuellt fått återfall. Hon bröt ihop, jag bröt ihop, några fler ur gruppen bröt ihop. Jag gav henne en stooor kram och höll om henne länge. Det blev jobbigt för oss allihop. FYYYYY så hemskt! Det sista man vill höra. Hon har hittat en ny knöl och gjorde mammografi och biopsi igår. Får inte veta förrän på måndag vad det är hon hittat. Så fruktansvärt jobbigt! Jag håller alla tummar jag har för att det är ett falsklarm och skickar kramar med styrka till henne. Hoppas på att få ett lugnande besked nästa vecka.

Efter samtalsgruppen och strålning nr 24 (!!!!!) åkte jag hem med maken och har sedan strukit gardiner och fått fram allt pynt. Maken tog över strykningen och bytet av gardiner efter middagen, så nu har vi mysigt här hemma. Puh! Nu är jag helt slut, både fysiskt och psykiskt. Fantastiskt nyttigt för maken att förstå vilket jobb det är att julpynta... Han trodde att det skulle vara struket och klart på en halvtimme... Tja, den villfarelsen försvann då :) Svårt att få honom att förstå varför jag blir upprörd över saker när man inte vet vilken tid det tar och hur länge man får stå vid strykbrädan. Sedan ska det ju dammas överallt. Med tanke på min irritation över att inte få fram saker i den takt jag önskade... Han införde TV-förbud för barnen fram till kl 20 och engagerade dem allihopa i pyntandet :))
Kanske möter jag mer förståelse framöver när jag ber om något "viktigt" när jag behöver fördela saker över en längre tid än alltid förut - jag hoppas det i allafall.

Skönt ändå att jag mår bättre mentalt idag - trots det tråkiga beskedet.

6 kommentarer:

 1. Skönt att du känner dig ok. Man mår bättre bara av att få upp lite julgardiner och adventsstakar tycker jag:)
  Hoppas ni får en fin helg!
  Kram från Lisbet

  SvaraRadera
 2. Jaa Lisbet, julen är härlig och här har vi dessutom snart en halvmeter kallsnö :) Stor kram!!

  SvaraRadera
 3. Så härligt att Recerpintet (stavning??) har såå positiv verkan. Det var ju riktigt roligt o skönt att höra! Såå härligt!
  Så tråkigt för din vän, men vi håller tummarna o ber en bön att det är falskt alarm!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Glömde skriva under!!Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Jag håller tummarna för din vän och dig. Det är tungt att inte veta. Hoppas att du har kunnat ta det lugnt och varva ner lite under helgen.
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Tack Annika! Jag hoppas innerligt att aldrig behöva stå inför samma sak som min vän - det önskar man inte någon. Helgen har varit helt ok, även om tankarna ibland hamnat hos min vän. Kram tillbaka!

  SvaraRadera