söndag 28 november 2010

Första advent

En fin första advent blev det idag. Skön sovmorgon och hela familjen samlad, inga matcher eller någon stress på hela dagen. Ordentligt kallt, -19 grader på morgonen och en temperatur på -14 som varmast. Underbart att få en första advent med snö och kyla - som det ska vara!
Maken har för första gången limmat ihop pepparkakshus med smält socker... Wow! Vilket projekt han fick - och vilka kommentarer som undslapp honom :)
Fint blev det när det pyntats färdigt av tjejerna (sonen var inte så road av projektet):


Tjejerna gick på julskyltningen med en kompis och jag fick mig en härlig promenad med maken innan vi vek in mot folkmassorna. Vi undvek den tid då mest människor var där, men ändå var det en hel del trängsel - framförallt runt provsmakningar och jultomten. Lyckades inte få tag på min syster som vi tänkt gå till efter promenaden, även de en idrottsdrabbad familj :)
Vi träffade på goda vänner som bjöd hem oss på både glögg och kaffe. Mycket trevligt!

Gårdagen var fylld med barnens idrotter, handboll, innebandy och ishockey. Det blev pizza till middag eftersom det var svårt att hinna med. Jag hade lite träsmak efter väldigt många timmar på åskådarplats - men det är det ju så klart värt :) Jag var också jättetrött efteråt. Det är svårt att inte engagera sig på läktarplats och dessutom så fanns det en massa folk där så klart. När vallningarna kommer och högsta önskan är att kasta mössan all världens väg för att släppa ut värmen så stoppas man av att inte vilja sticka ut och dra ögonen på sig. Satt med fina vänner och jag hivade upp huvan på tröjan innan jag tog av mössan - då behövde det inte bli så uppenbart att jag ser ut som en skabbräv på huvudet :)

Håret växer så det knakar. Är nog över 1 cm på sina ställen. På sidorna ligger det platt och uppe på huvudet står det rakt upp - eller jag tror att det kommer att bli lockar då de är halvböjda. Svart på sidorna och ljust uppe. Fläckvis fortfarande tunt, men jag tror att det är en synvilla på vissa platser eftersom det är ljust just där och mörkare på andra ställen. Frågan är om det är grått eller ljust...
Jag bannar lite vår dåliga badrumsbelysning - jag ser inte så bra hur det ser ut och utvecklar sig.
I fredags fick jag sminka mig på stället där vi har vår samtalsgrupp. Jag hann inte innan eftersom det var snöoväder, jag skulle åka med maken och vi skulle skjutsa sonen som började 8 till skolan. Samtalsgruppen börjar inte förrän 9 så jag hade gott om tid. Åh, vad mycket jag upptäckte där på toaletten.... Jag såg ju massor med hår på huvudet, massor med korta ögonbrynshår och en hel del små korta ögonfransar. Dessa ser jag inte på hemmaspegeln i badrummet. Inte utan glasögon. Jag tror jag får uppsöka den toaletten varje fredag så jag får se hur mycket som händer ordentligt :)
Eller så kanske det är dags att byta ut 70-talsbadrummet till ett modernt badrum?

Mina tankar har gått till min vän flera gånger varje dag sedan i fredags. Det är oundvikligt. Jag hoppas verkligen att det går bra för henne! Jag hoppas också innerligt att själv slippa uppleva fler sådana besked. Både egna och andras. Kan inte bara alla få vara och bli friska!!!!!

En mycket fin vän har skickat mig fina och tänkvärda texter som verkligen har gjort mig gott. De har definitivt bidragit till att jag nu känner mig lättare i sinnet, även om jag så klart har tankar både hit och dit. Jag känner mig mindre gråtmild och klarar tankarna mycket bättre nu. Tack Carina!

På tisdag väntar sista strålningen - jag måste fira mig själv på något sätt. Då är andra etappen gjord. Har ännu inte firat mig själv för att jag varit så duktig som jag varit hittills (pepp, pepp till mig själv för att jag stått ut med allt). Inte ens efter avklarade cellgifter. Får fundera ut någon finfin belöning till mig själv... undrar vad jag ska hitta på...

2 kommentarer:

  1. Det låter spännande med håret. Vad ska det bli? Mörkt? Ljust? Lockigt? Rakt? Lite av varje? Grattis till snabb hårväxt i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Jaaa Åsa, det är spännande att se vad som händer framöver - önskar att det fanns en snabbspolningsfunktion så att det har vuxit ut så att man får klippa en frisyr. Dit dröjer det ännu ett tag.

    SvaraRadera