torsdag 20 december 2012

4 dagar kvar till jul - nedräkning & förväntan

Torsdag 20 december... Längtar efter min mamma! Hon har dragit på sig en rejäl förkylning så vi har inte setts på hela veckan... Bra för mig och smittorisk, men hu så tråkigt utan kaffekompis och vilokompis! Nu får hon bli frisk fort!!!!

Det är snart julafton. Jag har suttit hela förmiddagen med darr och skakningar och slagit in paket... Det växer i pakethögen (det handlar inte om mängder, vi försöker hålla nere julklappshysterin - men ett par paket måste vi ju ha), barnen nyfikna och vill nog gärna klämma och känna och undra... Julstämning!

Vill det sig i morgon så ska jag försöka mig på julgodiset, känns tryggt att maken är hemma med sin administration, då kan jag få assistans om det behövs. Är rädd att bränna mig då jag darrar så. Men vi måste ju ha knäck och fudge och kanske lakritskolan som är magiskt god... Det finns så mycket gott julgodis som vi nog inte vill vara utan.

Barnen får ikväll välförtjänt jullov. Självklart med lite Innebandycup och Hockeycup under lovet... Vad vore livet utan sådana härligheter?
Jag ska bo på hotell under cuperna, vilket känns rätt spännande. Jag ringde för att kolla om handikappanpassning... Vill inte bli fast på toaletten - men det fanns tack och lov ETT rum som förhoppningsvis har tillräckligt anpassat för att jag ska klara mig. Jag får se till att alltid ha mobilen nära om något händer, eller om jag behöver assistans.

Har provat sömntabletterna, första natten gjorde jag som Dr Nisse ordinerat, 2 insomningstabletter + sömntablett. Första natten sedan i sommar som jag sovit mer än 3 timmar i sträck. Sov 8 timmar och var bara upp en gång för att kissa. Kände mig lite tung i huvudet dagen efter och var väldigt skakig hela dagen.

Så den gångna natten tog jag bara sömntabletten, med lite sämre nattsömn som resultat. Vaknade flera gånger och hade lite svårare att djupsova. Ska ändå testa att endast ta sömntabletten ikväll ändå, vill inte vara tung i huvudet, det räcker gott med darrningarna och skakningarna.

Igår var jag och lyxade till det. Belönade mig själv med lite flärd. Jag har egna långa och starka naglar, har försökt sköta dem ordentligt, men domningarna gör att det tar en väldans tid att bli klar... Brukar njuta av att få pyssla med naglarna, men nu la jag en slant på mig själv - med gott samvete! En liten julklapp till mig själv kändes det som att jag är värd :)
Jag gick på en nagelsalong och har nu gjort jul/nyårsfina naglar. Det är jag verkligen värd - faktiskt!

Jag har känt att synen inte riktigt är som den ska vara en längre tid, var till optikern och det visade sig att det inte var inbillning. Jag var och kollade synen för 2 år sedan, efter cytostatikabehandlingen då - och då hade synen blivit bättre...
Vänster öga var kraftigt försämrat nu... Jag har känt det länge... Att man ska vänta så länge, jag ville ju kolla med Dr Nisse först (vilket jag glömt i flera veckor) att det inte är metastaserna som påverkar synen, men han gav ok till synkollen. Nu blir det till att vänta på nya brillorna tills alla röda dagar är förbi, jag hade behövt dem idag. Det är ju typiskt. Men snart får jag se "normalt" igen. Längtar!

Nu har jag hållit mig vaken sedan 05 i morse, så medan familjen (barnen) åker till stan för fackeltåg och avslutning i kyrkan så tänker jag ta en liten tupplur, för batterierna håller på att ta slut.

6 kommentarer:

 1. Ja Malin snart är det julafton och jag gläds så med dig att du känner julstämning. Hoppas din utflykt blir bra, har inte riktigt koll på vad det är du ska ut på men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att det blir bra. Här avlöstes förkylningen av vinterkräksjuka så jag vet också vad darriga ben innebär. Dock återfår snart mina darriga ben vanlig spänst igen - och det gör dina också, det tar bara lite längre tid för dig, nu lockar soffan mig också för liten tupplur. Kram

  SvaraRadera
 2. Oj, usch och fy för vinterkräksjukan!!!! Jag önskar du sluppit eländet. Krya på dig!!!

  Det känns spännande med två nätter på hotell, kruxet är att barnens cuper spelas samtidigt, med några mil mellan arenorna. Jag hoppas vi kan lösa det så att maken bor med mig istället för hockeylaget. Tid finns ännu till att lösa det hela smidigt.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Du ser möjligheterna istället för problemen, du är min superhjälte!! Vill önska dig en God Jul, Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Carin för uppmuntran och peppning! Jag önskar dig en riktigt God och stämningsfull Jul tillbaka

   Kram Malin

   Radera
 4. Kan förstå att du saknar din mamma-en mamma som verkar göra mer än allt för dig.....
  Hoppas ni får det bra när ni åker iväg på barnens aktiviteter-alltid kul att orka hänga med och ännu roligare när man som du tycker att det är kul....( uppvuxen i en sportgalen familj och jag lyckades bli anti det mesta-nu spelar ett av barnen hockey och det är klart mormor är med men jag tar stickningen med mig......ha,ha,ha....)
  Hoppas helgen blir underbar för er och att du får må som en prinsessa!

  Kram mariab

  SvaraRadera
 5. Äntligrn har lilla mammsen piggat på sig tillräckligt för att våga komma hit. Vi har druckit kaffe och pratat och myst. Det är så det ska vara!

  Vi är rätt sportgalna i vår familj, jag njuter så av att se mina barn ha roligt - deras problem är att de är så seriösa... Försöker uppmuntra dem till mer skoj - men det vill de inte veta av :) Jo, de har roligt det bara lyser av glädje och lycka när de får hålla på med det de tycker är roligt - hockey för sonen, innebandy och lite extra fotboll för tvillingarna. Då njuter jag också - det är nog största anledningen till att jag använder den lilla kraft jag har för tillfället till att försöka se så mycket som möjligt av deras matcher.

  Ja, jag hoppas på att få orka fira julen ordentligt. Jag får nog ta någon eller några vilopauser, men myset, den goda maten och sällskapet av min fina familj är viktigt för mig... Jag har stora förhoppningar om en riktigt mysig jul - precis som det ska vara.

  Önskar dig en riktigt God jul!

  SvaraRadera