måndag 3 december 2012

Softardag idag

Måndag igen och det är nu december månad. Mycket mys och en underbar månad. Jag har alltid älskat julen och alla förberedelser, pyntet... Många kartonger får stå orörda i år, men jag är nöjd ändå med det beslutet. Så länge de allra viktigaste sakerna är på sina givna platser så kan det övriga få vara i år. Jag njuter av ljusen som vi tänder överallt. Det är underbart!

Gårdagen blev en tråkdag, jag var ju så oerhört trött hela tiden, men vad gör väl det. Så här dagen efter så var det väl inte så farligt, men igår - när jag ville göra något som inte kroppen ville så blev jag så frustrerad och ledsen.
Det jag var mest frustrerad över igår var att mina ben bråkade hela tiden - ville vara i viloläge men inte jag - men trött var jag uppenbart igår då jag sov bort det mesta av dagen. Det får jag lära mig. Tålamod.
Har fått en helt ok natt, vilat nästan hela dagen och bara tagit det lugnt idag. Fortfarande trött, men då får det väl vara så då. Gilla läget. Legat i soffan och sovit, surfat en stund, vilat, surfat - bara varit. Det var det jag behövde idag. Lättare att acceptera är det när övriga familjen är upptagna med sina dagliga aktiviteter, jag känner att jag inte missar något.

En vilodag till innan Taxol nr 9 på onsdag och sedan väntar förutom MR på torsdag, viloveckan - som jag nu har förstått betyder VILAoch ÅTERHÄMTNING . Inte en vecka full av aktiviteter. Vila, sova, äta, ner i botten en vecka för att bygga upp för nästa 3 nedbrytande kurer. Jag ska verkligen försöka acceptera det. Lyssna bättre på signalerna från kroppen. Handikappanpassningen kommer förmodligen att påminna mig också - hoppas jag.

Förhoppningsvis orkar jag se tvillingarnas innebandymatcher. På onsdag kväll är det DM- final på bortaplan och sedan på hemmaplan på lördag förmiddag. Jag har missat de två senaste och det är så kraftgivande att vistas i sportmiljön. Kan jag bara hålla mig vaken så blir det ju inte så länge tills jag kan kura ihop mig efter matchen.

Börjat fundera över julklappar till barnen och andra som är viktiga för oss... Önskningarna börjar komma från barnen nu - vad enkelt det var när de önskade målarböcker, lego och liknande.... Tonårsbarn har lite andra önskemål kan man ju lugnt säga utan att överdriva.
För mig brukar det vara en njutning att gå på stan och hitta de där sakerna som blir överraskningar utanför öskelistan, småsaker som man snappat upp under samtal då och då.
I år blir det annorlunda. Jag förstår ju att jag inte kommer att orka göra den processen själv (även om det är bland det roligaste jag vet) - inte ens med assistans av maken eller älskade mamma. Jag testar något nytt i år. Beställer via nätet. Ganska kul faktiskt. Har tjuvstartat idag med att reka lite och ett par beställningar har gått iväg - det ska bli spännande att se hur jag klarat det nya sättet att julhandla.

4 kommentarer:

 1. Åhh, vilken människa du är!!! Jag har följt din blogg under en längre tid men aldrig kommenterat. Tycker att de kommentarer du fått varit av det slaget som jag skulle formulerat själv, så därför har jag aldrig haft behov av att kommentera. Men nu... Jag är bara så överväldigad av din styrka och din kärlek till dina nära!!! Jag är full av beundran inför hur du väljer att se på ditt öde och hur du lyckas leva i nuet. (Även om jag förstår att det finns svarta stunder som du inte delger bloggen, med all rätt!) Själv är jag drabbad av hudcancer men inte den värsta sorten förhoppningsvis.... Din blogg ger mig styrka samt positivt tänkande och för det är jag dig evigt tacksam!!! Kram från en beundrande läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina värmande ord! Att försöka leva i nuet är nog bland det svåraste - att inte planera långt fram i tiden som jag och familjen alltid gjort. Det har varit en process att gå igenom. Önskar dig allt det bästa i din kamp och att det går bra för dig! Du får ta med dig så mycket styrka som du behöver - det känns bra att det hjälper dig vidare!

   Kram Malin

   Radera
 2. Jag kan förstå att det är mycket du vill göra den behandlings fria veckan,men nu när du är under cellgiftsbehandling så behöver säkert kroppen den veckovilan. Lite lugnare ska du nog ta det då. Hoppas du orkar med att se matcherna, eller åtminstone en av dom. Bra att det går att handla på nätet nu till jul, ingen höjdare alls att trängas i butikerna.Det gillar inte jag heller.Jo att det krävs dyra hårda paket till tonåringar känner jag också till, mina är visserligen äldre nu,och har egna inkomster som tur är.Några paket blir det iallafall.Du är beundransvärd som håller humöret uppe tycker jag.Hoppas du får vara lite piggare imorgon och attsömnen blir god för dig.Kram Kerstin J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kerstin!
   Visst är det så att upplägget är VILA, men optimisten i mig tänkte HA KUL... Jag lär mig nytt hela tiden. Lära mig att prioritera - gå på matcher och sova eller vila i övrigt är guld värt för mig.

   Kram Malin

   Radera