söndag 16 december 2012

Dags för Taxol nr 10, Herceptin, mm

Vad jag varit trött. Konstant. Återhämtningsveckans innebörd börjar nog bli verklighet för mig nu. Det känns nästan som att jag slösat bort en hel vecka. Trist, men verklighet. Jag har sovit och sovit och sovit och gråtit lite på det. Tyckt synd om mig själv. Innerollatorn kom i grevens tid, den går jag inte någonstans utan, jo på natten när jag måste upp och kissa x flera. Då finns väggarna att hålla i som säkerhet.

Ett enda mål för veckan har jag haft, att träffa min chef och några kollegor för att äta lunch på fredagen. Det gick bara bra - jag orkade med den stunden på ca 2 timmar - och vad det ger mig mycket, att få höra om allt som pågår. Lite skvaller på det. Underbart! På vägen hem var jag in och köpte 2 presenter till - det gick snabbt. Visste vad jag skulle ha, men den korta stunden på D&D var ansträngande. Somnade när vi kom hem.

Sonen fyller 15 på tisdag och vi hade bjudit hem mina systrar med familjer, makens lillebror med familj och så lilla mamma. Sonen hade bestämt att vi skulle bjuda på middag och tårta på lördagen. Tyvärr var min storasyster med familj på skidtävling och mamma blev sjuk, men vi blev ju några ändå :)
Killarna i huset fixade med mat och tårta, och det blev väldigt lyckat. Själv bidrog jag genom att vila. När gästerna åkt så slocknade jag i soffan - 3 timmar var jag vaken i alla fall.

Har spenderat mina vakna timmar denna vecka med att tänka ut och kolla upp julklapparna, så att det blir bra... Faktiskt är det ju bra med internet... förutom att man bara får det på bild... Jag tror vi lyckas göra det bra även i år, även om jag inte blir den som rekar - den bit jag tycker är så rolig.

I morgon är det dags för Nus igen - rond 1, heldagsköret. Provtagning, sjukgymnast, läkare och den stora cellgiftsbehandlingen. Hoppas på positiva besked från Dr Nisse om MR hjärna. Känns jättejobbigt att få beskedet, samtidigt är det nödvändigt att få veta. Maken följer med.
Hoppas bli lite "uppåt" några dagar nu - med alla doser av allt så att jag orkar lite. Några julklappar VILL jag faktiskt vara med och köpa. Det känns viktigt för mig. Tror det blir så, om det de proppar i mig funkar som tidigare... Då är tisdag en bra dag. Hoppas, hoppas! Jag ska också till den eländiga tandläkaren på tisdag em, göra klart det sista - det han ville skjuta på. Nu har det gått en månad, så nu måste det bli klart tycker jag.

På onsdag har jag bokat tid för att göra mina naglar julfina. Jag har egna, långa och skulle kunna göra det själv men jag är så skakig och darrig och har ömmande fingertoppar att det känns värt den pengen. Jag har gjort några svängar nagelvård här hemma, men det tar sådan tid och kraft att jag fuskar en gång. Det är jag värd. Det får bli min julklapp till mig själv.


8 kommentarer:

 1. Men så hoppfullt och positivt du tar allt! Stort!
  Klart du måste vara trött ibland alla behandlingar och mediciner kräver ju sitt och suger...
  Hoppas nu Nisse ger positiva besked och att ni kan fira jul i lugn och ro!

  Styrkekram mariab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mariab!
   Ja, tröttheten är en tråkig biverkning i kriget, men jag behöver hjälp på traven nu. Ska be om riktig sömntablett när jag träffar dr. Man mår inte bra av att alltid som mest sova 3 timmar i sträck.

   Kram Malin

   Radera
 2. Jag håller tummarna för dig, att det går bra i morgon och att allt flyter på lugnt och fint så här veckan före jul. Här i söder regnar det vita bort och det är lite tråkigt, en vit jul är alltid så stämningsfullt. Hoppas du får bra besked av dr Nisse i morgon. Kriget är igång och trupperna mobiliserar. Kram och godnatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Elisabeth - jag kan skicka en massa vitt ner till dig :)
   Du har helt rätt i att kriget är igång och trupperna har mobiliserat sig!

   Stor kram till dig //Malin

   Radera
 3. Hej Malin,

  Jag håller tummarna för bra besked imorgon. Hoppas att du får lite mer ork och kraft framöver.

  Kram Sara från Småland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara!
   Bara extradoserna och cellgifterna igår har gett energi, åtminstone tillfälligt - idag är jag pigg...

   Kram Malin

   Radera
 4. Skönt att höra ifrån dig igen, du är saknad :)
  Tyvärr finns det ju ingen genväg utan vila är det enda rätta, vila dig i form ;)
  Hoppas på bra svar idag från Dr Nisse.

  Kramar i massor!
  /Lisbet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisbet!
   Jag har bara sovit och varit trött och ur gängorna helt. Vilo/återhämtningsveckan har verkligen behövts. Det är en tuff behandling - det märks mer och mer.

   Kram Malin

   Radera