tisdag 18 december 2012

Taxol 10 och MR- svar

Dagen efter långa behandlingsdagen idag. Det är alltid jobbiga dagar när de blir så långa.
Hade lyckats få en tid hos sjukgymnasten också för att få hjälp att stoppa muskelförtviningen bl a.  Fick med mig ett enkelt träningsprogram - med stränga order om att ta det lugnt... Hon vet att jag tidigare tränat en del... Dagen blev då utan en massa tidsspill.

Proverna var bra.
Fick ett lyftbälte vid behov av hjälp i trappor där jag måste upp men inte förmår - kanon!!!! Har också fått låna mammas 1 dm stolshöjare och fick med mig ett glidskydd till den. En ny kudde skulle kosta 350 kr, då är det bättre att låna mammas.

Så kom då Dr Nisse och dags för besked... Denna gång vägrade maken att titta på honom :)
DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL!!!!!!! MR AV HJÄRNAN VISADE ATT TUMÖRERNA BÖRJAT KRYMPA!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag började storgråta, maken med. Äntligen, äntligen får vi det besked vi så hett önskar! Jag svarar på cellgiftet på både lungor och hjärna! Just nu lever vi i detta faktum och är så lyckiga! VILKEN JULKLAPP!!!!!!!!!

Nästa vecka får jag vila för att fira jul och sedan kör vi på igen.

Att veckan som gått varit jobbig - nu gör jag gärna om det om ett par veckor till - det funkar ju! Barnen förstår bättre och mer nu anledningen till att jag blir så klen och dålig under återhämtningsveckan - skönt!

Har jätteproblem med nattsömnen - 3 timmar som mest - så är jag vaken ett tag... Nu har jag fått sömntabletter att testa till nästa behandling och order om att max 1 förmiddagsvila och 1 eftermiddagsvila under testperioden. Ska stå på samma cortisondos också tills nästa behandling, jag har dragit ner mycket på kort tid så nu ska jag stanna av lite.

JAAA! Idag är det en bra "dagen efter dag"!!!!

Darrningarna/skakningarna är kvar, domnar i fingrar och fötter - men jag köper det, speciellt nu när jag fått så goda besked! Har ju mina vänner rollatorerna att lita på.

24 kommentarer:

 1. HÄRLIGT!! Blir så glad för er skull!! Nu är det bara att fortsätta kämpa som ni gjort - det ger ju fan resultat:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kattis! Ja, det ger kraft att härda ut :)

   Radera
 2. Jag är så glad för din skull, fina Malin. Det var ju en underbar julklapp du fick. Nu ska du se att allt sakta men säkert går åt rätt håll och att du får fler positiva besked. Ha nu en skön vila och samla kraft och energi med din familj. Stor kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Åsa! Och tack för presenten/julklappen, vilken glad överraskning! Så uppskattat och oväntat. Tusen, tusen tack! Den kommer väl till pass när jag ska ligga still och vila kroppen!!! Stor kram till dig// Malin

   Radera
 3. YES! Det var härliga nyheter. Så roligt för dig inför julhelgen. Så skönt att du svarar så bra på behandlingen. Inte konstigt du är trött. Ja - verkligen en toppenjulklapp. Ha det så gott. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa Elisabeth, vilken julklapp :)
   Nu är det bara att köra på!

   Kram Malin

   Radera
 4. Åh så härligt! Vad glad jag blir för din skull. Hoppas nu du kan njuta av julen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Yvonne! Ja, nu siktar vi på julefrid innan nästa rond till veckan :)
   Kram Malin

   Radera
 5. Så underbart att höra! Vilken lycka ❤
  Nu fortsätter det åt rätt håll ska du se!
  Kram Catrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju min allra högsta önskan! En bra början - krigaren i mig blir lite starkare :)

   Kram Malin

   Radera
 6. Men Malin det är ju FANTASTISKT!!!!
  Vilken julklapp äntligen lite positivitet! Kämpa på! Miss you! KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Carina, vad jag saknar dig!!!!! Ni MÅSTE komma förbi, om än bara en kort stund, vi tar det för vad det är för stunden!

   Saknar dig med! //Kram Malin

   Radera
 7. Åh Malin så glad jag blir av detta fina besked, vilken julklapp... Du är en hjältinna som kämpar. Många kramar och styrka till dig /Lisbet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, Lisbet - just nu känns det värt alla biverkningar, ser fram emot en jul med nära och kära. Krigaren växer i mig!
   Tack för peppningen den ger mig än mer kämpaglöd!

   Kram Malin

   Radera
 8. Vilken underbar julklapp att få såna besked, så skönt att höra att cellgifter fungerar, njut nu detta och ha en fin jul med familjen kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är nog den bästa julklapp jag någonsin fått. Det är små, små steg - men det är så välkommet nu.

   Kram Malin

   Radera
 9. Kära Malin,

  Tack för att du delar med dig av ditt liv!
  Jag följer din blogg och hoppas nu att det positiva besked du fått lättar upp din jul och verkligen ger dig och din familj lite julefrid.
  En riktigt God Jul och kramar från Helena i Norrköping

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv Helena!
   Vi har gråtit många tårar över att det stått stilla hela tiden, men att få besked först om lungorna och så om hjärnan... Det tänder onekligen ett hopp.

   God jul till dig också!

   Kram Malin

   Radera
 10. Så skönt att du äntligen fått behandling som verkar fungera, håller tummarna att det fortsätter så. Hoppas du får en fin jul. Hälsningar Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behandlingen är verkligen jobbig för hela familjen, men just nu känns det värt varenda krämpa - nästan ialla fall... Som du säger - låt det fortsätta fungera!
   Jag önskar dig en God jul!

   Kram Malin

   Radera
 11. Hej!
  Vilket härligt besked! Jag blir så glad för din och din familjs skull. Verkligen en fantastisk julklapp. Du får ta dig igenom allt jobbigt och hoppas att det fortsätter i samma riktning. Nu ska "skiten" bort!!
  Kramar, Eva (Halmstad)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Eva! Tack så mycket, du ger mig en del av kraften att orka! Små, små steg - jag lyssnar på dig :)

   Kram Malin

   Radera
 12. Ett stort Grattis att du är på rätt väg!!
  Kan tänka mig att resan varit tuff men nu hoppas jag du/ni får en perfekt belöning för slitet...... kram mariab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mariab! Äntligen, äntligen två positiva besked på varandra. Nu gäller det bara att det fortsätter att fungera framåt.

   Kram Malin

   Radera