måndag 13 augusti 2012

Vilken helg!

Vilken helg det blev! Åker ut till stugan vid havet på fredag eftermiddag. Mamma har åkt i förväg och tänt en brasa så det doftar underbart i stugan. Härligt väder, solen skiner. Lillasyster med familj dyker upp lagom till middagen - grillat. Mmmmmm. Det är verkligen ett paradis vi har förmånen att mysa in oss i.

På lördagen skiner solen, vi njuter av sensommaren. Hundarna går loss på badstranden, jagar pinnar, gräver djupa gropar. Lyckliga halft galna av friheten som erbjuds. Make och svåger spelar boule. Barnen badar - eller badar och badar... Denna sommar har inte erbjudit några varmare havstemperaturer, men en av dem vågade doppa sig :)

Jag tog mig en promenad ner på stranden jag med. Underbart. Sand mellan tårna, ljudet från havet och utsikten med hav, sandstrand och klippor. Njutning!

På eftermiddagen tog jag mig en längre tupplur och när jag vaknade hade även storasyster med familj kommit.

Flickorna hade jobbat med en 5- kamp som var hur rolig som helst. Det började med att de gömt lappar med allas namn utomhus. Vi skulle söka rätt på vårt namn i olika färgsättningar och få ihop lagen snabbast. Sedan följde stövelkastning, boll i hink med poäng, fotbollsmålsprickskytte, stafett med ägg. Oj vad vi fick skratta. Lekar som passade allt från den lille 4- åringen till mig och mamma. Vi skålade i champagne också, ett litet glas bara, men mmmmm så gott :)

Kräftskivan blev jättelyckad, fantastiskt god Wästerbottensostpaj med kantareller, kantarelltoast, rödbetssallad med kantareller, chevrécreme och en gnutta honung  till förrätter... Innan vi då gick loss på kräftorna. Mumma!

Eftersom jag haft sådana problem med att få sova nattetid så har jag inte vågat gå isäng före 23, men jag halvsov i soffan efter maten och kl 22 var jag bara tvungen att krypa under täcket, det är en härlig känsla när det bränner i ögonlocken för att man är TRÖTT. Glad och lycklig över en helt underbar dag och kväll somnade jag och vaknade för dagen vid 08:30.

Har jag inte sagt det förut så säger jag det igen - vilken fantastisk och underbar familj jag har!!!!!!!!!!!!!!!

Vi avslutade helgen med en härlig fotbollsmatch för tvillingtjejerna i går kväll. Alltså, även om helgen varit fylld med roliga aktiviteter och underbart sällskap så finns det nog inget som går upp emot att njuta av barnen. Den spelglädje och de ansikts- och kroppsuttryck de utstrålar är oslagbart! Jag suger in varenda liten gnutta och lägger till min egen kampvilja. Det blev godnatt redan kl 22 igår med :)
Vaknade 05:30 av sonen som ivrigt kliver upp för att åka iväg på ispass, lyckades somna mellan 7 och 9 igen så det blev riktigt bra med sömn :)

Nu till något trist. Munnen. Har fått ont käken, det känns som att det kommer från en tand med krona och det strålar i käken från den tanden och fram mot mungipan. Undrar om det kommit in någon liten bacill... Tandtråd har inte gett någon skillnad så inget har fastnat mellan tänderna.... Måste ringa tandläkaren. Det är ju alltid lika jobbigt och otrevligt. Tyvärr måste jag nog laga på ett annat ställe också. Skit. Det är ju inte gratis direkt...  Jag har precis kollat med onkologen om vad jag ska tänka på, och det verkar som att jag ska vara tydlig med att jag går på behandlingar och att de då tar kontakt för att pricka av om det behövs antibiotika och så.

Sista sommarlovsveckan för barnen, sonen kommer att spendera varje dag från kl 7 på is, tjejerna får nog kämpa för att vända tillbaka dygnet till att stiga upp på morgonen. Snart är det vardag igen.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Härligt att höra att du har haft en bra helg! Vilken tur att du har en familj som stöttar dig så bra. Tänker på dig och önskar att du skulle slippa gå igenom allt detta.
    Hälsningar, Eva (Halmstad)

    SvaraRadera