onsdag 22 augusti 2012

Typiskt!

Jag har ju gruvat för tandläkartiden i morgon. Å vad händer... Jo, de ringer från tandläkaren och undrar var jag är... På något vänster har jag och tandläkaren skrivit olika dagar. Han idag och jag i morgon. Det blev en ny tid om ett par veckor. Jaja, värre saker har ju hänt och jag har inte ont i käken just nu så om något förändras får jag höra av mig med en akuttid.

Sedan har jag haft en riktigt bra natt. Var jättetrött och intog sängen redan före 22, något jag inte vågat för att slippa ligga vaken i ottan. Tog alvedon och övrig medicin när jag vaknade vid ½5 (vaknade inte före), slumrade tills familjen vaknade vid ½6... och när familjen lämnade huset för jobb och skola somnade jag om till 9!!!!! Oj vad skönt, vilken härligt start på dagen :)

Lite valpträning har det blivit idag också. Mamma och jag tog en liten utflykt på ca en timme. Gick finfint och vi hade världens lyckligaste lillgumma som mötte oss när vi kom tillbaka :)

Jag var in och läste i Fass om biverkningar av Navelbine idag. Det var bra gjort. Fick lite mer info om de biverkningar som faktiskt är vanliga. Mitt fokus har ju varit på det som jag fick muntligt av doktorn, men det finns fler biverkningar som är mycket vanliga och som faktiskt lugnar mitt sinne. Jag hade på eget initiativ minskat på Coccillianan, då jag får den i hög dos - hoppade över dagsdosen och tog bara för natten och på förmiddagen (helt ok med dr). Tyckte mig bli lite mer rosslig och lite mer andfådd efter några dagar och då blir man ju direkt skraj. Har börjat om med fulldosen av hostmedicinen igen. Funkar inte cellgiftet längre? Men se då fanns följande information i Fass:

"Mycket vanliga biverkningar: Inflammation i munnen. Illamående, kräkningar, förstoppning (ibland kraftig förstoppning med buksmärta om du inte haft avföring på flera dagar). Minskning av antalet vita blodkroppar (som kan öka risken för infektioner), minskning av antalet röda blodkroppar (anemi) som kan göra din hud blek och orsaka kraftlöshet eller andfåddhet. Försvagning av nedre extremiteter, förlust av vissa reflexer, ibland med förändrad beröringskänsla. Håravfall, vanligen i mild form. Reaktioner på injektionsstället som rodnad, brännande smärta, missfärgning av venen och inflammation i venen. Onormala leverfunktionsprover.

Vanliga biverkningar: Minskning av antalet blodplättar vilket ökar risken för blödning eller risken att få blåmärken, ledvärk (artralgi), käksmärta, muskelsmärta (myalgi), diarré, kraftlöshet, trötthet, feber, smärta på olika ställen i kroppen såsom bröstsmärta och smärta på tumörstället. Infektion till exempel i luftvägarna, urinvägarna eller i magtarmkanalen."

Skönt att man kan läsa själv och få förstå hur det fungerar. Jag har absolut inte alla biverkningar som nämns här, jag utelämnade också de mindre vanliga som fanns upptagna. Vissa av biverkningarna kan jag skriva under på, medan andra har jag tack och lov inte behövt känna av, och hoppas att det får förbli så.
Det som lugnade mig mest är nog käksmärtan - för jag har ju varit lite stel i käkarna hela sommaren, varit rädd för att det spridit sig någon skit dit. Inflammationen i munnen kom direkt, men den har jag ju upplevt för 2 år sedan så det var inget oroande. Försvagning av nedre extremiteter - så då är det inte bara cortisonet och darrigheten som gör att jag känner mig lite bensvag från knäna och nedåt. Det är bra med internet :)

Sedan har jag fått så goda nyheter från mina kollegor - jag får besök av 4 av dem till veckan! Hurra!!!! Å vad jag längtar :)

Dagen idag har känts så toppen, jag har verkligen haft en BRA dag, stärkt av det jag läste i Fass så gick jag loss på att städa till lite i matkällaren. Alltså - tro inte att jag gör några stordåd - men jag sorterade till matlådor och glasburkar och glasslådor och sådana där grejer som övriga familjen bara trycker in allteftersom de är rena och väntar på ny påfyllning av något slag. Tog väl bara några minuter men jag är så nöjd med mig själv :)

Sedan avslutade jag med att tillsammans med mamma åka till lillasyster en stund, medan övriga familjen tränade. Har inte varit där på hela sommaren och ändå bor hon ett stenkast bort :) Ååååå så härligt! Prata lite skönt snack, så där positivt snack - som man ibland inte riktigt får tillfälle till.... Fick en kopp kaffe och nybakta muffins, mmmmmmm. Lissi fick också följa med och leka en stund med sin kompis Svea. Gick hur bra som helst, man vet ju aldrig när Lissi inte varit och hälsat på inne hos andra någon gång tidigare.
Stärkt av den här dagen ser jag fram emot morgondagen och hoppas på en lika härlig dag i morgon igen. Kanske mamma och jag gör något litet bus i morgon - när vi nu blev lediga från tandläkarbesöket?

2 kommentarer:

  1. Åh vad jag tänker på dej! Blev så chockad över ditt återfall. Skickar dej massor av pepp och styrka över cyberspace. Ditt återfall blev rena alarmklockan för min del. Tycker att jag bär på överskott av vätska i kroppen och har kopplat ihop det med hormonbehandlingen.Nu vet jag inte!!!! Jag har inte gjort någon bukoch lungröntgen sedan hösten 2010. Tänker begära på en ny för att inte oroa mig i onödan.Har 3års kollen i november.Kramar!

    SvaraRadera
  2. Tack Marie-Louise! Det kommer säkert att gå bra för dig, men kräv alla kontroller du känner att du behöver för att känna dig trygg. Kram Malin

    SvaraRadera