tisdag 31 maj 2011

Sista sjukdagen?

Nu känns det som att det kanske kan bli sommar även detta år. Både ikväll och i går kväll var temperaturen uppe i ca 15 grader och det blev så skönt när vinden mojnat. Inget regn heller så jag har varit ute och njutit av att röja och rensa i trädgårdslandet. Det blev inget förra sommaren så det var en hel del ogräs som hittat dit.

Jag använder gummihandskar som trädgårdshandskar för att skydda både mina fina nya naglar och för att inte dra på mig någon infektion eller något sår som kan ställa till det i ödemarmen. Funkar bra, men känns lite ovant när jag tidigare bara använt vanliga trädgårdshandskar.
Ikväll har jag myllat den maskfyllda gamla jorden med lite koskit och ny fräsch jord och sedan har morötter, rödbetor, rädisor och sockerärtor hittat sin plats under jorden. Fiberduken är på så förhoppningsvis slipper odlingarna frysa bort om/när det kommer en frostnatt eller två. Kryddorna får vänta inne ett tag till, liksom tomaterna och sommarblommorna, det är för kallt ännu.

Det tar sig i jordgubbslandet. De gamla plantorna har skjutit fart och jag hoppas att blomningen kommer snart. De nya plantorna skulle verkligen behöva mycket av den stora gula planeten som sprider så mycket värme... Ja, inte bara de förstås. Hoppas, hoppas vi får lite sol som värmer ordentligt!

Just i skrivande stund står en dräktig hjort och betar på ängen här utanför. Vi har ett riktigt härligt djurliv. Älgar, harar, rävar och hjortar knatar runt och betar på ängen. Det är inte alltid vi har sådan tur att vi får se dem, men då och då lyckas vi få syn på dem där de så stillsamt står. Ganska fantastiskt ändå. På framsidan - fullt villakvarter med allt som händer där och på baksidan är vi på landet :)

Idag är min sista dag som sjukskriven. I morgon börjar jag jobba heltid. Det blir en finfin start... Halvdag i morgon, ledig torsdag-måndag... Första hela arbetsdagen kommer på tisdag till veckan och då är det dags för Herceptin igen. Det blir alltså en riktig kortvecka. Tror det kommer att gå bra. Jag ska hjälpa en kollega som börjar vara överhopad med arbete och det känns jättekul att få sätta händer och huvud i lite strategiskt arbete :)
Nu gäller det bara att lyssna på kropp och knopp så att jag inte kör för hårt.

Långhelgen kommer att bli lugn och skön. Ett par fotbollsmatcher och första festen. Känns spännande med cykelfest. Vi har fått förrätt så vi får se vilka som kommer hem till oss. Nu gäller det bara att fundera ut någon bra förrätt och en passande dryck OCH att hålla tummarna för bra cykelväder :)

2 kommentarer:

  1. Jag önskar dig Lycka till, min sjukskrivning tog också slut igår, känns helt underbart att det förhoppningsvis är över nu :)

    Många Kramar från Lisbet

    SvaraRadera
  2. Tack Lisbet - och detsamma till dig! Nu kör vi så det ryker och ger sjukdomstiden ett finger :)
    Kram

    SvaraRadera