tisdag 3 maj 2011

Nu vill jag ha vår på riktigt!

Oj, vad snabbt man vänjer sig vid vårvärme - och lika förvånad blir man varje vår när det vänder tillbaka. Bara någon plusgrad och nordanvindar. Brrrr. Gårdagens korta snöfall kändes som ett hån mot våren. Nu vill jag ha tillbaka värmen! På gårdens mest skuggutsatta ställen finns lite snö kvar, men det verkar ändå lovande. Var nästan rädd att vi skulle ha snö kvar betydligt längre, med tanke på den snömängd vi haft.

Vi hade en härlig helg, trots kylan. Make och barn krattade och servade cyklar, mm. Jag började bearbeta rabatternas höst och vintertäcke. Valborgsmässoafton spenderades hemma - vi har nog aldrig lyckats så bra med grillad oxfil'e tidigare. Den riktigt smälte i munnen. Fantastiskt gott tillsammans med hemmagjorda potatisklyftor och ett glas rött. Mmmmm! Lagom till kaffet kom goda vänner så vi fick trevligt sällskap till hockeysändningen. En perfekt dag och kväll. Söndagen var väldigt lugn, förutom sonens första fotbollsmatch för säsongen så påbörjade vi lite röjning och rensning i garaget. Himmel så mycket grejer man samlar på sig. Det kommer nog att bli en hel del resor till återvinning etc innan vi fått ordningen som vi vill ha den.

Vår idrottsliga lågsäsong har ju börjat. Fast redan nu inser jag att det nog inte blir så jättelugnt ändå. Döttrarna har 4 fotbollsträningar i veckan, till helgen väntar första cupen. Sonen har hockeyfys 5 dagar i veckan och 3 fotbollsträningar i veckan. Plus en match i veckan... Ekvationen för sonen går inte riktigt ihop. Han väljer bort några pass så klart, för nu är ju hans återhämtningstid. Vi får se hur länge han orkar ha det så här intensivt. Jag hoppas att han inser att han behöver någon ledig dag också. Han tycker ju så klart att det är roligt, annars skulle han inte hålla på som han gör.

Just nu känns tillvaron helt ok. Jag har varit social. Varit och hälsat på hemma hos en barndomsvän och idag har haft kvalitetstid med en väninna som är helt fantastisk. Nu hoppas jag att detta tillstånd håller i sig. Tröttheten finns där, men med eftermiddagsvilan så funkar jag riktigt bra. Det är lite trist att fortfarande inte riktigt orka. En hel dag utan vila och återhämtning på eftermiddagen går inte.

Mer saker att gilla:
GREYS ANATOMY SOLSTOL VARM CHOKLAD SJÄLVSTÄNDIGHET RASKA PROMENADER MASSAGE NYSTÄDAT SOLGLASÖGON KOMPRESSIONSSTRUMPA BC SYSTRAR SOVMORGON HÖGKOSTNADSSKYDD SKATTEÅTERBÄRING CHOKLADPRALINER SHOPPING

5 kommentarer:

 1. Malin
  Härligt att det nu känns ganska Ok. Varje gång jag läser din blogg imponeras jag över hur stark jag tycker att du är. Min man o familj tycker att jag än så länge hanterar allt med ganska gott mod o styrka. Jag brukar då fundera över hur jag skulle känna om jag var 37 år med allt vad det innebär med barn,familj o jobb.
  Själv är jag nu 64 år och blir "ompysslad" av alla. Ibland känns det lite konstigt eftersom det är jag som tidigare tagit på mig den rollen både inom familjen och arbetslivet(chefsrollen).
  Nu har det gått en vecka sedan min första behandling med Taxotere och i dag känns det som om det börjar vända. Dagen kan nog bli ganska bra
  En bra dag önskar jag dig också
  Kramar
  Din äldre BC-syster :)
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Åh, Birgitta, vad härligt att det börjar vända till det bättre för dig! Blir glad för din skull - tänk vad duktig du varit och så lite av behandlingarna som återstår :)
  Ja, jag håller verkligen med dig om att det känns konstigt att vara den som har behov av att bli "ompysslad" - jag är också som du, som haft den rollen både privat och i jobbet. Jag hoppas ju så klart att jag så småningom kan återgå till det som jag tycker är så roligt :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Malin. Mycket fin blogg du har. Jag fick diagnos bröstcancer grad 3/3 mest agressiv i april 2010 och har nästan samma cellg.behandl som du. Jag har också en blogg som jag skriver i. Skönt att skriva av sig och ett bra forum att informera anhöriga och vänner lång bort och framför allt ett sätt att nå ut till andra drabbade.

  http://gaellagaella.blogspot.com/

  mvh Tina

  SvaraRadera
 4. Hej Tina! Tack för berömmet :)
  Ja, det är skönt att skriva av sig de tankar och funderingar som poppar upp.
  Har du fått någon specifik diagnos, eller finns det inget särskilt namn på din bc? Är inte så haj på det där själv... Vad har du fått för cellgifter? //Malin

  SvaraRadera
 5. Härligt att läsa att du känner dig rätt ok. Dina glada ord verkar hjälpa, vilan också. :-)
  Sköt om dig, Kram

  SvaraRadera