tisdag 17 maj 2011

Herceptin 13 - check :)

13 Herceptinbehandlingar avklarade. Uppföljning av Pantherstudien efter 8 månader gjordes idag. Fick återigen fylla i ett "livskvalitetsformulär". Lämna blodprover. Det är en härlig känsla när man får bra besked på proverna! Tänk att det bara är 15 veckor kvar. Vecka 35 är sista behandlingsveckan, kanske blir det vecka 36 eftersom jag kommit överens med min läkare om att skjuta fram den behandling och Mugascint som skulle ha blivit mitt under Gothia. Vill ju så gärna åka ner dit.

Jag har verkligen en härlig läkare. Han rusade förbi på sådant där vanligt halvspringande sätt samtidigt som han sneglade in genom den öppna dörren där jag satt och lämnade mina blodprover. Vips så dök han in... "Jag är i akut behov av en våg" , sneglade på sköterskan och sa "Patienten och jag är gamla bekanta" och så ställde han sig på vågen och talade om sin aktuella vikt. Jag hann skämtsamt replikera att det måste vara fel på vågen, då hans vikt var densamma som min. Sedan en snabb kommentar "Vi ses senare vi två", innan han ilade vidare. Hahahahaha... han är för härlig alltså. Snacka om att liva upp tillvaron :)

Efter att ha spenderat dagen från 8 fram till 14 på Nus, med ett litet avbrott för att jobba 2 timmar (blev lite rastlös mellan läkarbesöket och behandlingen) så kändes det skönt att få åka hemåt. Mamma som fyller år idag bjöd på jättegott födelsedagsfika och en av hennes systrar var där så vi fick en trevlig pratstund. Det var länge sedan jag träffade henne.
Jag hade med mig en härlig (om jag får säga det själv) flätad korg med en zinkkruka i som jag fyllt med kryddor och prytt med kryddetiketter. Rätt sugen på en sådan själv faktiskt... Jag skulle ha köpt och gjort två när jag ändå var i farten, men det får väl bli en annan dag :)

Dagen avslutades med en liten konsert. Tjejerna och deras klass har varit med i ett musikprojekt tillsammans med ett antal skolor i kommunen och de framförde ikväll sina egenhändigt skrivna och komponerade låtar. Väldigt bra måste jag säga.

Nu är jag trött och utmattad efter en lång och händelserik dag. I morgon, efter jobbet, ska jag träffa sjukgymnasten för uppföljning av mitt ödem. Armen känns av mer nu när jag varit lite mer aktiv. Tyvärr. Den känns både tung och svullen, värker lite i överarmen. Får höra vad hon har att säga.

3 kommentarer:

 1. Malin
  Härligt! Det måste kännas bra att veta att allt är för närvarande är under kontroll och att du snart avverkat alla Herceptin-behandlingar.
  Jag antar att när du pratar om din läkare så är det Nisse B ? Jag tycker också att han är jättebra ! Sist vi träffades pratade vi en hel del om blommor o trädgård - hur det nu kunde komma sig :)
  Nästa vecka skall jag träffa Nisse igen och om allt är OK är det dax för den 3:dje Taxotere-behandlingen(av 4 eftersom jag behandlas var 14:e dag). Är osäker på om jag då också får min första Herceptin-behandling.

  Hoppas att dina problem med FK löser sig till det bästa. Jag blir så upprörd o förbenad när jag hör hur det kan vara. Som arbetsgivarrepresentant har jag många gånger förvånats över FK:s utgångspunkt. Helst har jag velat göra det så bra som möjligt för den enskilde och för arbetet, men............
  En fortsatt bra vecka önskar jag dig
  Kramar
  BC-syster
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Grattis till tretton!

  *avis*

  SvaraRadera
 3. Birgitta: Klart det är Nisse :) Herceptinet är inga problem, tar bara en väldans tid första gången eftersom det är övervakning länge, både under och efter. Biverkningarna är få i förhållande till Taxoteren, så du ska se att det går jättebra :)
  Ja, vad gjorde man om man inte hade insikten som arbetsgivare? Klart en fördel käns det som, ändå är det trist att det inte bara kan fungera. Det är ju ändå ingen liten förkylning det handlar om.
  Tack och en fortsatt bra vecka tillbaka till dig! Kram

  Helena: Tackar :)

  SvaraRadera