fredag 20 maj 2011

Äntligen helg!

Förföljd. Just nu känns det så. En envis rackarns liten brun fågel - tror det är en rödhake - terroriserar köksfönstren och MIN BIL. I över en vecka har den hållit på. GRRRRRRRR!!!!!!!!!
Den sitter i trädet framför köksfönstren och vroom så flyger den in i det ena köksfönstret för att växla till det andra i nästa attack. Det är fula märken överallt. Skit fulla fönsterblecken.
Som om inte det vore nog så gillar den lilla rackaren min Bettan också. Sätter sig på gummilisten och attackerar ömsom sidofönstret ömsom sidospegeln. Och skiter. På bilen. Min nya taktik är att hänga fast kökshanddukar för bilens fönster och speglar. Det hjälper men ser för tokigt ut.
Hur blir man av med den?
Har funderingar på luftgevär - men missar man så hamnar väl kulan hos grannen... Med risk för skador... Hmmm. Den är ju helt knäpp den där fågeln. Grannens fönster och bil låter den bli. Maken har varit rätt "mordisk" i eftermiddag. Han har jobbat hemma och vid köksbordet. Snacka om irritationsmoment. Han har gång på gång sett och hört pickandet. Funderar på allehanda fällor mm för att slippa terroriseras av pippin.

Så, idag när jag kom hem från jobbet så lägger diskmaskinen av. Lamporna blinkar och varnar för fel. Ringde Electrolux som skulle skicka en servicetekniker på tisdag. Suck. Kul att handdiska en hel helg. Har inte ens kvar diskstället... Det var ju inte vad man vill starta helgen med. Fast, vaddå. Egentligen är det ju värdsligt. Kan ju låtsas att man är ute med husvagnen och står och diskar :)) Får tänka positivt, eller hur?

En av döttrarna har tidigare drabbats av Schlatterknä. Har kollat upp det med expertis och fått köpa ett schlatterband för att slippa tejpa. Träning och match upp till 5 ggr/vecka kände jag skulle nöta mycket på huden med tejpning. Dessutom skulle det bli rätt kostsamt. Schlatterbandet har snart betalat sig.
I veckan kom andra dottern hem, haltande. Samma knä. Är man enäggstvilling så är man, det är bara att konstatera. Har jagat sjukgymnasten för att få köpa ett schlatterband även till henne, men har inte lyckats. Det får bli till veckan.

Denna vecka har jag varit till min sjukgymnast för uppföljning av ödemet. Ska nu få en måttsydd tjockare strumpa och handske. Jag kommer förhoppningsvis inte att behöva använda den alltför mycket, men vid de tillfällen som jag vet jag ska göra saker som påverkar cirkulationen för mycket. Vid träning, fysiskt arbete och på mina långa möten då armen inte riktigt beter sig som den ska. Efter helgens aktiviteter med röjning och städning så var även underarmen svullen visade det sig på sjukgymnastens mätningar. Kan bli bra. Jag har nog rätt lindrigt om man hör hur en del andra har det med sina ödem.

Det låter ju som att jag är rätt negativ - men icke då! Jag känner mig ovanligt pigg. Visst är jag lite trött men känner mig mer energisk. Pigg på jobbet, efter jobbet vila men inte sova, glad när jag fixar med middag. Känns härligt! Har klippt luggen på ena dottern, hämtat och skjutsat son till fysträning, fixat med förberedelse för försäljning och prissättning av grejerna vi inte längre vill ha. Visst har jag orkat mycket?! Hoppas, hoppas det håller i sig. Känner mig redo för helgen, kanske orkar jag pula lite i trädgården? Har till och med vågat tacka ja till årets cykelfest om ett par veckor. Tror att jag kan orka med åtminstone matdelen... Efterfesten kan jag vara utan om jag inte orkar, men det känns roligt att jag VILL vara social. Det var länge sedan. Blir så glad över hur det känns inombords just nu :))))

1 kommentar:

  1. Har du inte funderat på om pippin har något att säga dig? Fråga den vad den vill och be om svar i en dröm. Sen kommer den att försvinna sin kos.

    Lycka till med knän, diskmaskiner och annat. Ha en skön helg.

    Kram

    /Åsa

    SvaraRadera