fredag 27 maj 2011

Ny fas

Nu har det hänt. Jag har bestämt mig. Det är dags för nästa steg i mitt tillfrisknande. Nu kör jag järnet, hoppas det håller...
Nästa vecka börjar jag jobba heltid. Nu är det sluttjafsat. Nu är jag less på att inte orka. Jag ska göra ett ärligt försök att fixa det. Orkar inte med att försöka kämpa mot FK som motvilligt godkänt sjukskrivning t om 31/5. Jag har ett läkarintyg på 50% till 30/6 som jag inte skickat in än. Låter det vara så just nu.
Nu har det gått ett par veckor när jag känt mig helt ok efter 4 timmars arbete. Jag har orkat fixa lite hemma. Har orkat städa, vara ute i trädgården, dola på lite sådär som man kan göra till vardags. Visst, jag har vilat en stund när jag kommit hem, men känner mig piggare och gladare. Nästan som förr. Härlig känsla. Nu hoppas jag verkligen att det håller i sig. Kommer det ett bakslag så får det bli så. Nu kör jag hårt!

Idag var jag och gjorde fejknaglar. För första gången någonsin. Härligt. Skönt att få bli ompysslad. Otroligt trevligt ställe. Är rätt nöjd. Längden blev som jag brukar ha mina egna naglar när de är som vanligt. Kul att få tillbaka den bekväma nagellängden, även om de inte helt är mina egna. På höger långfinger är det nästan åter till den längden, så min egen nagel är inte så mycket uppbyggd just där. Nu får jag låta dem växa ut helt under och samtidigt vara snygg. Bra va :)
Ägaren var jätteintresserad av mina händer. Eller rättare sagt - mina naglar. Frågade mycket om cellgifterna och önskade att hon fått se hur cellgiftsränder på naglar ser ut. Synd att jag inte hade kvar någon att visa upp (NOT). Däremot fick jag lära mig något nytt. Man har nagelbäddar. Tydligen är mina nagelbäddar snygga. Det blev ett himla hallå om dem. Alla som jobbade där skulle titta och kommentera dem. Jag fick hålla upp händerna till allmän beskådan :) Trots naglarnas utseende, halvkorta och någon som skivat sig. Roligt att ha så fina nagelbäddar, för även om jag inte visste att jag hade det så blir man ju glad att få beröm :))


10 kommentarer:

 1. Nagelbäddar!? Ja alltid får man lära sig något nytt. Jättefina naglar, förresten. Har aldrig haft fejknaglar, skulle själv vilja pröva på det någon gång.
  Kul att du känner dig stark men kom ihåg att lyssna på kroppen när den vill vila.
  Jag hejar på dig.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack Annika! Det känns jättetrevligt med fina naglar igen :) Det enda är väl trädgårdsarbete och diskning då... Fast antingen får jag skylla på något eller använda bra handskar, och det använder jag ändå när jag gör de sakerna så det blev ingen förändring :))
  Klart du ska unna dig det!! Kramis

  SvaraRadera
 3. Grattis till dina fina naglar! När mina började lossna under cyto grät jag...

  Jag vill bara "varna" dig för att leka Pippi nu när du börjar jobba heltid.
  Jag gjorde det och ville återgå till "det normala", men det blev för mkt och jag har fått infektioner av olika slag hela tiden.
  Men f-kassan fattar inget, så jag plockar semdgr då och då.

  Fast egentligen är jag här för att hojta.
  Läste hos Annika att du ville ha hjälp med blogginlägg via iphone. KOlla om svaret jag gav henne hjälper även dig.


  Ha en bra dag du okända människa, men som jag har en del gemensamt med...

  Kram!

  SvaraRadera
 4. *hejar på*

  konstochcancer Helena

  SvaraRadera
 5. Så fina dina naglar blev, visst är det underbart, man känner sig så fin och lite mer kvinnlig:)
  Jag hejjar också på dig men ta det lite lugnt ändå, ta inte ut dig för mycket helt.

  Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 6. Malin
  Jag hoppas verkligen att det nu går bra för dig att börja jobba heltid igen. Att du är jättetrött på allt tjafs med FK förstår jag så väl. Men lyssna ändå på kroppen - jag håller tummarna för att det skall gå bra.

  Otroligt fina naglar du fått ! Efter 7 cytostatikabehandlingar är mina naglar ganska sköra men sitter än så länge fast. Jag vårdar dem ömt :)

  Lycka till
  BC-syster
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Snygga händer och snygga naglar har du. Var sitter "bäddarna"? Är det samma som naglebanden? I så fall är de också snygga!

  Kram

  /Åsa

  SvaraRadera
 8. Åsa - jag har ingen aning egentligen, men jag tror att nagelbäddarna är liksom hela nageln där den sitter mot huden. Kanske. Nagelband är väl nagelband - eller? Ja, alltså jag har ingen koll :) Får fråga när jag går dit nästa gång :))

  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Härligt....klart du ska prov a på att jobba om du känner att du orkar. Det kan ju vara ett steg i rätt riktning. Snygga naglar...ska nog fixa till mina jag med efter resans slut men just nu står jag i så mycket jord och plantering att det aldrig skulle funka ändå med snygga naglar. Kram kram till dig...

  SvaraRadera
 10. Klart du ska fixa naglar Helén! Det är jätteroligt och känns så härligt lyxigt :)
  Kram Malin

  SvaraRadera