söndag 8 maj 2011

Gruvsamt

I morgon är det dags. Första mammografin efter - eller mitt livs andra. Känns väldigt gruvsamt. Väntrummet, röntgenrummet, undersökningsrummet där man gör ultraljud. Allt är förknippat med skräck. Hemska minnen av biopsin. Hemska minnen av den kvinnliga läkaren som gjorde biopsin och som också var med när Sadisten ritade på mig 3 timmar innan operation. Samma rum. Maken följer med mig denna gång. Jag åker till jobbet på morgonen för att hålla mig sysselsatt. Tror inte att jag kan koncentrera mig på något, men kanske skingras tankarna något.
HÅLL ALLA TUMMAR NI HAR FÖR ATT ALLT ÄR BRA!

Helgen har varit bra, lagom lugnt tempo. Iskallt och regnigt på fredagen, med fotbollsmatch för sonen på kvällen. Täckbyxor och vinterjacka behövdes för att hålla värmen under paraplyet.
Lördagen bjöd på helt ok väder, betydligt varmare och lite sol. Jag fick städnoja och gick loss på garagets alla skrymslen. Det blev ett antal sopsäckar. Härlig känsla att få rensa en massa skräp!
Idag har det varit ännu finare väder, 14 grader och sol. Iskalla vindar gjorde dock att det blev varma kläder på under dagen som spenderats i fotbollens tecken. Tjejerna har spelat cup. Lite trädgårdsarbete hanns med under en längre paus mellan matcherna och även efter den sena middagen.

5 kommentarer:

 1. Självklart får du mina tummar, dom ska inte hitta något på mammografin, men jag var lika nervös och man kommer nog alltid vara det... Kramar från Lisbet

  SvaraRadera
 2. Malin
  Jag håller ALLA tummar!
  Kram
  BC-syster
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Minns inte om jag presenterat mig o kommenterat hos dig förut, jag har själv precis starta min behandling mot bröstcancer.
  Jag har följt din blogg ett tag nu och håller alla tummar för dig inför em så klart!!!

  Jag tar ett tag om stortårna med för säkerhets skull ..

  Allt Gott

  Karin

  SvaraRadera
 4. Ska tänka på dig hela dagen! Stärkande, varma tankar. Kram Cicki

  SvaraRadera
 5. Tack för tummar - och tår. De hjälpte fint idag! Kramar!!

  SvaraRadera