fredag 29 april 2011

På fel sida

Den ovana tillvaron av att ha maken hemma då och då är härlig. Vaknade på fel sida i morse. Helt och hållet på fel sida. Någon gång under den gångna natten hade jag övergett mitt täcke och min halva av sängen, för att när väckarklockan ringde i morse befinna mig under samma täcke som maken. Mysigt! Ville inte stiga upp! Tänk om man fick stanna i det ögonblicket där man blir medveten om att man ligger så tätt tillsammans, fortfarande i sömnens grepp. Ju mer medvetenheten tar sitt grepp om hjärnan - pockande, krävande på vardagsrutiner - desto mer vill man bara stänga av det. Njutning. Varför ska man behöva stiga upp och väcka barn och göra sig redo för arbetet... Hade god lust att vägra och stanna där i värmen.

Den här veckan har jag flyttat mitt kontor till andra lokaler och kollegor. Jag har tillfälligt bytt adress, vi får se hur länge det blir. Det tar några dagar att "bo in sig". Innan fotografierna på barnen hittat rätt plats, innan datorn får den där rätta vinkeln för det optimala arbetet. Än så länge trivs jag bara bra i mitt nya kontor och med min rumskamrat.

Jag har fått mycket respons på mitt förra inlägg. TACK för stödet och peppningarna! Det värmer.

För att fortsätta med positiva saker så tänker jag, åtminstone för ett tag, fortsätta med gladtemat:

BLOMMOR TOMATPLANTOR FÅGELKVITTER HAVET SKALDJURSBAKELSE RESTAURANGBESÖK LÅNGA NAGLAR GLADA ÖVERRASKNINGAR DECKARE ROBIN SHOPPING FREDAGSMYS MJUKGLASS (snart dags för årets första...) LÅNGA BAD PUSSAR GRÖNSKA

4 kommentarer:

 1. Härligt! Jag tror bestämt att man kan ändra mindset..eller hur det nu stavas! Jag menar att man kan tänka positiva tankar, njuta av stunden, ta vara på ögonblicket, vara i nuet osv genom att stänga av alla andra tankar som tär!
  Hur många av oss har inte lärt oss att tänka negativt? Hur tjock man är, hur ful man är osv istället för att bara tänka positiva tankar om sig själv! Tänk så fin du är idag, så snäll du är idag, hur bra du är idag o bara mata sig full med det, så blir man full med positiva tankar om sig själv o därmed gladare! Lätt att säga men kanske svårt att genomföra...skriv på spegeln med en kajalpenna, eller nåt sånt!
  Så gör ju stora idrottsmän o kvinnor, de fokuserar inte på det som gått dåligt utan det som gått bra!
  Du är på god väg med det! Du är duktig på det! Du är bäst på det!!
  Kramar i massor!
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så roligt att vår lille Robin kan bringa glädje! Kramar

  SvaraRadera
 3. Birgitta: Det är precis sådana självpeppningssaker man ska hålla på med. Det är bara att börja försöka :) Kram

  Ann-Louise: så klart, finns ingen sötare bebis ju :)

  SvaraRadera
 4. Härliga ord Malin!
  Jag blir också glad av dem.
  KRAM

  SvaraRadera