fredag 1 april 2011

Det tar sig!

Har fått kontakt med en väldigt fin kvinna som gett mig bra feedback kring min Herceptinbehandling. Tack Marie-Louise!!! Andra som har erfarenheter om behandling och eventuella biverkningar av Herceptin får gärna kommentera. Rätt osäker på vad som är vad känner jag mig allt.
Jag som nästan vågat ropa hej över att jag lyckats rädda naglarna... mina långa... Nu har 6 naglar rykt. Vid cellgiftsfåra nummer 6 går de av. Halvvägs in på nageln. AJAJAJAJAJAJAJAJAJ!!!!! Har gått med kirurgtape på naglarna i flera veckor, tills de vuxit ut så långt att de går att fila ner. Trist. Jag och mina naglar :(

Hade en superdag på jobbet igår. Blev dock jättetrött. Vad sägs om att endast säga hej till lilla mamsen och sedan bara säga att "jag lägger mig på soffan och vilar". Slocknade på en gång och sov hela vägen till middagen. Oups... Såg inte ens att mamma klippt sig innan jag stöp. Fast det var som sagt en superdag. Att somna med en sådan positiv känsla gjorde inget. Fick fin feedback också. Då känner man sig ju så klart ännu mer peppad :)

Jag har - trots tröttheten - tränat 3 gånger denna vecka. Långsamt, långsamt går det. Framåt med pyttesteg. På gymet. Nöjd med mig själv :)

Idag damp ett brev ner i brevlådan. Kallelser till företagshälsovården för utredning. Så kallad "arbetsförmågebedömning". Har varit med om det förr. Som chef. Det brukar vara bra och ge bra fingervisningar om hur man ska arbeta vidare för att nå målet om heltidsjobb. Nu behöver jag bara justera en av tiderna som krockar med ett annat åtagande i jobbet.

Maken har återvänt från Huvudstaden ikväll, nyklippt (en kollega lyckades övertala maken och deras chef att underkasta sig hennes trimmer) och med en date med Paolo Roberto i bagaget. Han var riktigt nöjd med konferensdagarna. Skönt att få hem en glad make.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har inte kommenterat på din sida innan, men har följt den ett tag. Har själv fått 3 herceptin än så länge. Det började med vita streck på naglarna och sen har jag blivt blå-lila och öm. (har inte tappat några naglar än, peppar, peppar...) Känner du igen symptomen?
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. De vita strecken kommer för mig från de 6 cellgiftsbehandlingarna. Skadan sker i tillväxten och därför syns det inte förrän naglarna växer ut. Samma sak med blålila - det var jag också ett tag. Körde stenhårt med nagelolja flera ggr per dag. Det är dock nu naglarna börjar ge mig tråkigheter genom att gå av så långt upp på nageln, börjar med en vit prick i kanten som sedan blir en spricka. Kirurgtape på var och varannan nagel för att skydda tills de växt ut. Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Hej Malin!

  Tack för ditt svar.
  Undrar om det är samma sak med mina naglar? Har mer fått som en vit fläck mitt på naglen, som sen har blånat och nu är lilabrunt.

  Jag funderar också på hur lång tid efter din sista cellgiftsbehandling det tog innan du hade så pass långt hår att du kände dig bekväm utan sjal eller peruk? (ungefär?)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hej igen Anna! Jag har aldrig använt peruken eller sjal. För mig har det varit mössor "med häng" som gällt - barnen har bestämt :) Offentligt hade jag mössan på hela tiden, utom t ex vid behandlingar där man liksom är en i gänget. När jag började ha mörkt hår som täckte hela huvudet (ca 5 mm) har jag kört utan mössa - om jag inte frusit förstås :) Funkade bra för mig, men jag har en BC-syster som haft sjal på ända tills hon haft en längre frisyr.

  Kram Malin

  SvaraRadera