söndag 3 april 2011

I morgon dags igen

Dags för Herceptin nr 11 i morgon. Förmodligen dags att börja betala igen också. Skit. Tror att frikortet måste börja på ny kula nu... Naglarna fortsätter att göra som de vill. Lillfingernaglarna och höger ringfinger och långfinger är de enda fyra naglar som än så länge håller ihop. Buhuuuuu! Tråkigt. Det går av ännu en gång på tre av naglarna som redan gått av. Ser ut som sista cellgiftsranden är den som är jättesvag. Inte så behagligt.

När jag ändå är igång och klagar... Usch vad jag ogillar den lilla inkomsten och alla utgifter som ändå fortsätter som förr. Målet har ju varit att barnen ska få leva så vanligt som möjligt - dvs att de inte ska behöva ge avkall på sina intressen, dvs Idrotten. Cupavgifter, säsongsavgifter och utrustningar för barnens idrotter. Haft vårstädning i "lagret" för att uppdatera vad som går att använda av förra årets fotbollsskor, etc... ILLA. Det kan inte uttryckas på annat sätt. De växer så det knakar. Två sopsäckar med kläder är utrensade. Skor i långa rader har placerats i en hög. (Jo, jag vet att det är ett helt års kläder som inte rörts, jag har inte orkat, men idag har det varit riktigt härligt att rensa) I vår blir det nytt: 3 par fotbollsskor, 3 par gympadojor, 3 par vanliga skor. Cyklar till 2 av barnen. Hu! USA- resan är ju rätt vältajmad så jag hoppas det är möjligt att göra lite fynd där... Tror vi chansar på att vi klarar oss utan fotbollsskor till efter påsk. Priset är förhoppningsvis lägre där än här...
När kommer de att gå ut på konstgräset? Hur snabbt tinar vår meterdjupa snö? Vet att de skottat av konstgäsplanen så kanske går de ut innan påsken...

Men nu måste jag vara positiv också... I helgen har det varit Innebandycup och säsongens sista Hockeymatch - på svensk mark. Har haft förmånen att få se båda sporterna. Kul att få möjligheten att se sonens sista seriematch för säsongen. Han åker till USA på fredag och ska spela hockey där i 10 dagar. Säkert ett minne för livet :)

På tisdag börjar fotbollssäsongen - inomhus till en början. Vårens trevande försök att bita sig fast har varit rätt ok i helgen. Lätt regn under gårdagen med rätt hårda vindar och någon plusgrad avslutades med dagens +8 grader och mulet. Det har rasat snö från taket hela natten och dagen. Det härliga takdroppet är njutningsfullt, hoppfullt.

Medan jag skrivit inlägget så avslutas helgen trist - ena dottern har fått magsjuka. Det var ju inte det mest vältajmade... Hoppas vi andra klarar oss. Kryddpeppar x 10. Check. Handspritsflaskor utplacerade. Check. Bädda om för loftsängsbarnet till markplan. Check. Maken dundrade iväg till mamma för att låna Klorin och har återvänt med den i högsta hugg för att sanera. Nu blir det darriga dagar för att se om jag klarar morgondagen så jag får behandling, och peppar, peppar - avresan till USA för make och son på fredagsmorgonen. HÅLL ALLA TUMMAR!!!!

2 kommentarer:

  1. Jag håller alla tummar för att ni andra klarar er.. och visst är det knäckande att det bara är inkomsten som är lägre, inte utgifterna :(

    Kram Lisbet

    SvaraRadera
  2. Ja, det är spännande här nu... Lika bra att vi får det snabbt om vi nu ska drabbas så att vi säkrar våra kommande aktiviteter. Och vad gäller inkomstminskning... Säger bara BRA SKRIVET I DIN BLOGG!!!
    Kram

    SvaraRadera