onsdag 23 januari 2013

Behandling, Taxol 13, mm

Fick behandling som planerat igår. Jag hade båda mina systrar med mig, helt nytt och jättebra. Läkaren var bra, lite yngre men det gick bra att prata med honom, vilket ju är positivt.

Jag har inte mått bra psykiskt under veckan som gått, det känns lite som om jag tappat kontrollen över mig själv och det är en obehaglig känsla. Fick en ny sorts antidepresiva utskrivna igår. De ska vara mycket mildare än Stesoliden - jag hoppas att det kommer att fungera. De heter Atarax och jag tänker börja försiktigt.
Kan ta 5 st 3 ggr/dagligen och ännu fler vid behov - har valt det här alternativet med läkaren till att börja med. Startade vid sänggången igår, och har tagit morgondos. Tänker testa utan mitt på dagen till en början.
Har sovit dåligt länge nu. Peppar, peppar så vaknade jag kl 03 som vanligt men somnade om utan att behöva upp och kissa, vaknade kl 05 och var upp då och sedan halvsov jag vidare tills barnens väckare började ringa 06:30. Helt klart en bättre natt inatt. Hoppas det är starten på något nytt nu.

Behandlingen gick smidigt - jag sov bort en hel del. Hade också fått promenera med mina systrar till Apoteket och för lunchinköp. Det blev bra motion.

Nu önskar jag bara mer krafter tillbaka i kroppen och positiva besked på resten - och mer glädje.

43 kommentarer:

 1. Det är väl inte underligt att du tycker det varit tungt ett tag....
  Allt som din kropp och själ behöver gå igenom suger ju mycket kraft!!
  Att sen inte få sova på natten gör ju inte saken bättre....
  Jag gjorde en operation i mitten av december-allt gick som det skulle men sen dess sover jag inte en hel natt..... Fast jag tar mina piller och gör som jag gjorde innan-så är jag uppe några timmar varje natt.... Visst är kroppen underligt ibland....
  Hoppas nu att du kan sova gott, samla på dig massor av kraft-få kommer ju lite positiva tankar av bara farten.....

  Styrkekramar maria

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny. Den där mentala biten är tuff, samtidigt som de mörka o rädda tankarna måste få komma upp o bearbetas. Tänkte på Atarax det är mig veterligen inte en antideppressiv medicin utan egentligen mot allergi. Fick också den utskriven när jag hade svårt m ångest eftersom den ändå lugnar och gör en lite dåsig/trött. Tänker att du kanske skulle behöva en riktig antideppressiv behandling med något seratoninhöjande preparat.Stor kram till dig Malin <3

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Nu skickar jag en stor portion glädje till dig! Hoppas det fungerar :) Ja, tänk om det vore så lätt!!
  Många kramar, Eva (Halmstad)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva - jag har inte orkat med bloggen på ett tag, men kanske vänder det nu?

   Radera
 4. Det har gått några dagar sedan jag var inne och läste på din sida. Förstår att du känner vanmakt och nedstämdhet. Det vore konstigt annars. Du ska se att det vänder och du får mer kraft ju mer vi får tillbaka ljuset. Du skrev i ett tidigare inlägg att tiden går fort och det kan man hålla med om. Satt och tittade häromkvällen på gamla filmer som min pappa tog när jag var liten och växte upp. Känns skrämmande att se på sig själv som en främmande lite unge men så kändes det faktiskt. Sedan när det filmades när jag var lite större såg jag ju att tiden hade gått även om det kändes som igår. Men glasögonen....och frisyrerna. Milda makter som man såg ut på 80-talet. (Det känns lite konstigt att prata om sig själv i kommentarerna men jag hoppas att du kanske uppskattar lite "omvärldsspaning") Jag hoppas innerligt att krafterna och glädjen kommer tillbaka till dig. Det gör det säkert med lite hjälp på traven av Atarax. Jag håller alla tummar och tår för positiva besked och som jag brukar skriva - små steg framåt men även ibland ett och annat tillbaka. Kriget fortsätter och det ska du vinna. Over and out.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är helt underbar! Du fick mig att dra på smilbanden! Tack för det!!! Det var länge sedan känns det som. Har slutat med Atarax och får nu Oxascand. Jag hade långt och lockigt under glada 80- talet. Kram till dig!

   Radera
 5. Jag hoppas att du mår bättre nu. Vad jobbigt att behöva ta så många tableter men hoppas dom hjälper.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Mina tankar går till dig! Jag hoppas allt gått bra med bahandlingarna i veckan och att atarax hjälper dig att få sova och vila. Kramar till dig från Cilla

  SvaraRadera
 7. Läser din blogg varje dag, men har nu inte "hört" av dig på länge. Blir lite orolig. Hoppas att allt är okey.
  Kram "Kinna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag har inte mått så bra. Varit inlagd på sjukhuset v 6. Fått proppar på lungorna.

   Radera
 8. Hej!
  Du har inte skrivit på länge, hoppas det inte betyder dåliga besked utan istället mycket roligt att göra. Jag har fastnat för din blogg och följer dina mödor, du är verkligen en kämpe! Jag brottas själv med en spridd HER-2 positiv bröstcancer. Påbörjade min Taxolbehandling efter 1 1/2 år med navelbine och herceptin.
  Lycka till med allt.
  Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får tabletter nu, Tyverb och Xeloda, hoppas det fungerar. Känner mig inte redo att lämna alla än.

   Radera
 9. Kära Malin,
  Sitter här en fredagkväll och tänker på dig! Önskar dig så mycket styrka och fina stunder som jag bara kan. Kram cilla

  SvaraRadera
 10. Tänker på dig Malin. Förstår att du har det tufft just nu.
  Kram <3

  SvaraRadera
 11. Malin! Du brukar skriva flitigt på din blogg, har varit inne varje dag för att se om du skrivit något. Hoppas att Atarax hjälper så att du blir gladare till sinnes och att du ska få sova bättre. Kramar i Cybern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte orkat. Deppat ihop, men hoppas att det vänder nu. Jag vann ju en gång, hoppas få vara kvar länge till. Vill se barnen bli stora och vara lycklig med min man. Har slutat med Atarax och får istället Oxascand. De ska vara bättre.

   Radera
 12. Hej Malin!
  Vill bara skicka en tanke till dig, en varm sådan. Du har inte hört av dig på bloggen på ett tag så man blir orolig för att du inte mår bra, du har beskrivit att du gått igenom en tuff period. Det är viktigt att gråta och få utlopp för känslorna men hoppas det vänder för dig på samma sätt som för ljuset som nu kommer åter. En stor kram! /L

  SvaraRadera
 13. Tänker på dig.....

  En läsare

  SvaraRadera
 14. Hej! Det var längesedan du skrev, hoppas allt är bra och att du samlar krafter så mycket det bara går! Jag sänder dig en hälsning och en kram från en vän i cyberrymden...

  SvaraRadera
 15. En kram från Själevad!

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Jag hoppas att allt är okej! Blir lite orolig när du inte uppdaterar bloggen.
  Många kramar, Eva (Halmstad)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte mått så bra. Deppat ihop. Hoppas att det vänder nu. Kram tillbaka!!!

   Radera
 17. Hej Malin... kikade precis in här som jag gör då och då och blir lite orolig. Hoppas att du mår under omständigheterna bra. Sänder värme och styrka. L.

  SvaraRadera
 18. Vart har du blivit av?

  SvaraRadera
 19. har följt din blogg ett tag nu och blir lite orolig då du inte skrivet på ett tag.

  SvaraRadera
 20. Men snälla - hur går det? Har följt din blogg några månader utan att kommentera. Förstår att du har det jobbigt, men håller tummarna gör att allt är bra... <3 Kanske kan du bara skicka ett litet "hej"? / SIV

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har inte mått så bra den senaste tiden. Deppigt. Vill vinna igen och få vara kvar. Det suger att må så här.

   Radera
 21. Hej !
  Hittade din blogg, för ett tag sedan. Har läst å läst. Vilken fantastisk kämpe du är!
  Du blir så hårt prövad av denna vedervärdiga sjukdom. Men du kämpar emot med all den energi du har. Jag är djupt imponerad! Och du har så oändligt mycket att kämpa för, fina barn,fin man, fina föräldrar, som älskar dig över allt annat. Nu har du inte skrivit på länge, så jag är orolig över hur du mår. Hoppas innerligt, att du inte blivit sämre.
  Skickar dig varma styrkekramar !!!
  Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det suger att vara mig just nu. Jag vill ha kraft och energi tillbaka - slå bort denna skitsjukdom. Jag vill vara kvar! Behöver alla styrkekramar man kan få - så tack!!!

   Radera
 22. Nu har vi inte "hört" ifrån dig på länge och börjar bli orolig.
  "Kinna"

  SvaraRadera
 23. Hej Malin!
  Det var länge sedan du skrev något.
  All styrka till dig!
  kram Mia

  SvaraRadera
 24. Malin, vad är det som händer? Det har varit tyst så länge här på bloggen. Förstår att du har det tufft och förstår din trötthet. Hoppas ändå att du snart är tillbaka med några rader här, att dina behandlingar gör nytta och att kriget pågår för fullt. Tänker på dig varje dag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte orkat med bloggen för jag har inte mått så bra. Har fått proppar på lungorna och varit inlagd på sjukhuset. Det här suger! Nu kommer de sjukvårdskunniga, AHS, Avancerad HemSjukvård, varje dag och ger en spruta, Fragmin, jag vågar inte sticka själv. Det känns tryggt att de kommer. Jag vill inte ge upp, vill se barnen bli stora och bli gammal med min man. Nu får jag cellgift i tablettform sedan i onsdags. Hoppas så att det funkar!

   Radera
 25. Hoppas du mår bättre nu. Skickar en stor kram

  SvaraRadera
 26. Hoppas att du mår bättre nu. Skickar en stor kram

  SvaraRadera
 27. Hoppas allt är bra med dig. Kram från Finland.

  SvaraRadera
 28. Tänker på dig!
  Kram /Lisa

  SvaraRadera
 29. Tänker på dig!
  Kram

  SvaraRadera
 30. Hej Malin har följt din kamp under några månader . Hoppas du mår bättre och kan börja hitta fotfästet i tillvaron igen kram Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håll tummarna att nya cellgiftet i tablettform fungerar! Jag vill vara kvar med min man och våra 3 underbara barn!
   Kanske har jag deppat klart, hoppas det.

   Radera
 31. Åh, va skönt, att höra från dig ! Önskar så innerligt, att du ska få krafterna tillbaka. Vi alla som följer din blogg, skickar de varmaste, de mest kraftfulla positiva tankar och styrkekramar, till dig.
  Du är en sann kämpe! Du SKA INTE kämpa förgäves !
  Du SKA vinna kampen, så det så !
  Önskar jag kunde få krama om dig !
  Inger

  SvaraRadera