torsdag 15 november 2012

Hopp om vändning?

Vi skriver torsdag idag. Oj, vad det gått fort. Äntligen känner jag mig mindre utslut - för dagarna som varit sedan förra onsdagen har varit en kamp mot tröttheten, håglösheten. Jag har sovit, vilat, sovit, vilat. Nattsömn upphackad, tupplurar i tid och otid. Tröttheten har bara vällt över mig på kvällarna, tårarna har runnit och jag har gått isäng tidigt. Förklarat för familjen att jag inte har ont eller är ledsen eller så utan tårarna bara kommer av tröttheten. Jag tror att de förstår - det verkar så i allafall. Bara jag förklarar så de inte blir oroliga. Det har helt enkelt fått vara en sådan vecka. Jag accepterar det. Jag har t om släppt greppet om mamma lite. Hon har kommit varje morgon men lämnat mig ensam och gjort annat. Jag tror det har varit bra.

Varit helt osocial - nästan. Nekat besök och stängt av telefonen för att jag inte orkat prata. Inte likt mig alls, men det har varit skönt. Tvingat mig till lite i allafall. Måste försöka även om kroppen och knoppen inte vill... Eller det är ju knoppen som vill, vill, vill! Tjurskallen har inte lämnat mig helt! Före och efter varje aktivitet har jag sovit minst 1 eller 2 timmar, men det har gått att genomföra det jag velat med mycket hjälp från familj och vänner.

I fredags till syster för födelsedagsfika en stund.
I lördags innebandymatch och på kvällen show.
I söndags hockeymatch.
På måndagen kom två av mina fina kollegor med lunch och härligt sällskap, lite jobbprat och skvaller - underbart.
Igår var jag och mamma på stan. Jag behövde ett par byxor och ett par skor - även mamma behövde ett par skor. Känns ju inte så lajban att bara gå i walkingskor eller grova vinterkängorna till finare byxor eller kjol...

Tänk om jag ska göra något kul som kräver lite "uppklätt" - då vill jag ju se presentabel ut. Klacklöst (liten klack blev det). Räfflad sula. Lite skaft. De fanns på första butiken vi gick in i och jag är helnöjd! Och vilken tur att det bara behövdes en enda butik för att lösa det hela! Vi lufsade runt lite till, hade faktiskt pondus denna gången - vi köpte inte något som vi inte skulle göra... Annars är det väldigt lätt gjort när man får mysa runt i godan ro som vi gör. Jag har en känsla av att vår nyupptäckta butik kommer att får många besök av oss framöver...

I eftermiddag blir det älgköttsoppa hemma hos mamma! Härligt med miljöombyte och underbart med världens godaste köttsoppa!!!! Jag ska vila nu och kanske tar jag rollatorn och går en liten bit av vägen dit. Det är bara nedförsbacke en sträcka, har jag tur kanske något av barnen gör mig sällskap och så får maken plocka upp oss.

Nu ska jag planera för att se hur och om jag orkar helgens aktiviteter. Tvillingarna har innebandymatch på bortaplan på lördag förmiddag. Dålig tid för mig då jag är så seg på förmiddagarna. Så har sonen en intressant hemmamatch som jag skulle vilja se - i direkt anslutning till att innebandymatchen är klar. I praktiken skulle det vara en kanonlördag!
Önskar och vill se båda, men vet inte hur jag ska fixa det... Fast det är torsdag idag, kanske går det att få till det innan lördagen är här? En dag i taget var det. Inte forcera utan jag får fatta beslut om att stanna hemma eller åka när dag och klockslag är inne. Det här är nog det jag tycker är allra svårast - vill men inte förmå. Och att då inte bli så besviken om jag måste avstå. Men nu ska jag inte ta ut något i förskott. Det är ju bara torsdag ännu.

6 kommentarer:

 1. Så du kämpar! Klart du är trött och kroppen säger ifrån.... När du vilar så får din kropp återhämta sig-det kan jag tänka mig behövs...
  Själv är jag säkert i din mammas ålder och jag kan tänka mig hur tufft det skulle vara min dotter som var sjuk-man vill ju sitt barns bästa-hur gamla de än är....Snygga skor med klackar, sånt kan jag drömma om ibland-men jag har idag insett att det är rejäla fotriktiga skor med inlägg som jag klarar. Inte så kul alla gånger men så är det-( fast det har jag insett för mycket länge sen) Hoppas din helg blir bäst och att du orkar göra det du vill-det är du mer än värd!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, vila behövs men ibland är det svårt att inse och acceptera... Jag är så tacksam att min mamma är pensionär, hon är min egen ängel och livlina i kampen som pågår (förutom övriga familjen och vännerna så klart)
   Tack för dina fina ord. //Malin

   Radera
 2. Hoppas helgen blev bra för dig och att du orkade en det du ville!
  Det är ju onekligen ett dilemma när knoppen vill en sak och kroppen vill en annan.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag orkade en del men har accepterat att det måste få bli så. Nästa gång orkar jag kanske mer. Acceptera mina begränsningar är den stora utmaningen och jag lär mig varje dag. /Malin

   Radera
 3. ...och helgen gick den också och redan måndag. Hoppas du har haft en bra helg men god sömn och lite promenader. Tänker på dig, speciellt när kvällarna kommer. Kram och godnatt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ännu några dagar har förflutit... Helgen blev helt ok, lite sport på lördagen och så har jag tagit en promenad i min ensamhet på stan. Övriga familjen hade roligheter de skulle göra - spela matcher och vara med kompisar, så jag kunde göra vad jag ville... Köpte tavelramar som aldrig blivit av att fixa. Skön stund, lite folk och att få röra på sig i lugn och ro, sitta på rollatorn och titta på folk som går förbi. Sedan hem och sova :)
   Kram till dig Elisabeth

   Radera