måndag 26 november 2012

Sjukresa 13 mil x 2 - roligare dagar har jag haft...

Idag har jag varit på utflykt. Röntgen av Buk & Thorax. Sjukresa 13 mil enkel väg till Skellefteå, 09:00 kom taxin för att hämta mig. Pust och stön och så trist. Första tid i Umeå var i slutet av januari och det är för lång väntan så beslut och kallelse till Skellefteå blev enda alternativet. Trist sjukhus. Röntgenavdelningen var på källarplan - jag tog en promenad genom kulvertarna för att hitta Centralhallen där man kunde köpa lunch och dessutom få se lite människor. Att sitta och dricka kontrast i 1 ½ timme för att åka in och ut i en maskin i 5 minuter... Roligare saker kan man ju göra under en dag. Klockan 14 var jag färdig för hemfärd.
Precis när jag ska lämna så kommer en sköterska ut och meddelar att det inte blir någon MR hjärna imorgon. Tydligen får man inte ge kontrast så tätt. Skit också. Planen var ju att onsdagens läkarbesök skulle ge indikationer om hur det fungerat hittills, med förhoppningar att pågående behandling fungerar som den ska. Det borde de väl ha haft koll på. Kallelserna har jag ju fått för ett par veckor sedan. Jag tycker nog att det är lite klantigt att de inte upptäcker det förrän nu.

Jag har laddat och haft ångest inför onsdag med besked och så blir det bara halvdant - klart att det är urjobbigt att få besked om hur lungorna mår, men nu får jag ladda för besked två gånger... Det är så jobbigt att ladda om - jag har ju ingen aning om vad de ser eller hittar. Läkartiden på onsdag är dessutom på eftermiddagen så har jag otur får jag inte ens behandling...

I morgon är det tänkt att underbara mamma ska hjälpa mig att fixa julgardinerna, adventsljusstakarna och det som behövs inför helgen och 1:a advent. Det kommer att bli den minst julpyntade julen någonsin hos oss. Jag älskar julen och pyntet, men i år ska jag hålla nere det hela på minimal nivå.

Jag tror att jag ska kolla med mamma om vi kan vänta någon dag. Känner att jag måste UT. Själv. En liten stund bara. Jag vill åka på jobbet och hälsa på ett par kollegor. Få göra något. Fast jag vet inte om jag orkar, men jag känner mig sur och irriterad och kollegor jag inte träffat på flera månader kanske kan muntra upp mig lite iallafall. Bara ett par timmar på vift hoppas jag kan få mig på bättre humör. Tycker inte om mig själv just nu! Måste kolla bara så att de på jobbet har någon minut över för mig en liten stund.

Onsdag em sjukhuset och på torsdag em kommer At tillbaka - känns som att i morgon är enda alternativet till lite egentid... Fredag känns långt borta att vänta till... Behöver göra något kul efter denna supertråkiga dag känner jag.


4 kommentarer:

 1. Åh att de inte kan planera och ha lite framförhållning och koordination. Man blir ju så trött av att höra att det inte kan fungera. Usch och fy. Det är nog bra att du gör något på egen hand i morgon, vänder blickarna utåt och hälsar på jobbarkompisar låter som en alldeles utmärkt idé. Klart de måste göra sig fria för att ta emot ett så celebert besök. Kram och godnatt och roligt för oss att du skriver så ofta. Jag ser fram emot varje kväll att höra från dig. Det måste betyda att du har fått lite mer kraft och inte är fullt lika trött - eller tolkar jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste ha blivit någon miss när de bokade röntgentiderna, men vårt sjukhus är ett Regionssjukhus som täcker Sundsvall och norrut och de försöker nog sitt bästa för att väntetiderna ska bli så korta som möjligt. Bara trist när man laddar för den jobbigaste - MR.

   Just nu är jag lite mindre trött och det är skönt, även om jag sover i omgångar varje dag (och natt) Kram Malin

   Radera
 2. Hej Malin,

  Hoppas att det inte blir fler ändringar med röntgentider - måste vara enormt påfrestande att "ladda" för något som inte blir av.

  Önskar dig en fin första advent helg!

  Kram Sara (en av dina läsare ute i landet)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara! Jo, uppladdningen är en sak för sig. Ändringar som det blev nu kändes väldigt onödig, det ska de ju ha stenkoll på. Nu måste jag ladda om för MR igen. Men det är som det är.

   En fin första advent tillbaka./Kram Malin

   Radera