tisdag 20 april 2010

Vågar mig ut

Igår vågade jag mig ut tillsammans med mamma. Vi var på apoteket. Kändes bra, träffade en person jag känner och vi pratade lite, hon hade fått veta av mig redan tidigare om min sjukdom. Hon gav mig en kram. Det gick bra. Skönt.

Underbara mamma hjälper till med mat, hon har lagat flera rätter och kommit med dem till oss. Jag kände mig pigg och slog på stort igår... Sa till mamma att jag ville komma till henne och äta middag. Ett bra test. Orkade 1½ timme innan jag behövde hem och vila. Framsteg.

Idag har jag varit ute i solen, med en varm filt. Helt underbart att känna solen i ansiktet, att höra fågelkvitter och få andas in frisk luft.

Jag gör framsteg i träningsprogrammet. Visst, det känns och det stramar, men jag försöker pressa mig millimeter för millimeter och det ger resultat. Får nu händerna ca 1 dm över huvudhöjd. Svårast är fortfarande att dra upp axlarna mot öronen och att pressa bak armbågen medan händerna är knäppta bakom nacken. Det känns som att svullnaden börjar ge med sig lite mer, det gör inte ont precis överallt utan det börjar vara specifika områden. Fortfarande avdomnad på baksidan av överarmen och ibland kommer en brännande il från armhålan som fortplantar sig ut i armbågen innan den klingar av. Försöker att undvika att göra rörelser som triggar igång detta, men det är lätt att glömma... Fortfarande finns en del blåmärken som gör sig påminda nedanför skulderbladet, men det är lättare att somna nu och det är ett gott tecken på att det läker. Det ska bli spännande att se hur morgondagen blir, det är sista dagen med dunderpiller. Ska då klara mig på en sorts piller. Hoppas det går bra.

På torsdag ska jag få hjälp av bröstsköterskan att byta förbanden. Ska bli skönt att få nytt och känna sig lite renare. Kanske blir det mindre många om det läkt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar