söndag 23 maj 2010

Det drar ihop sig

Veckan har varit lugn och skön. Jag har laddat med vila och träning. Träffat vänner och kollegor och självklart promenerat. Vant mig vid min nya mycket kortare frisyr, som för övrigt fått många snälla kommentarer :) Jag har varit till frissan och provat peruker med syster som bollplank. Kändes helt makabert när jag skulle ta på den första peruken. Fick en klump i halsen och tårarna var inte långt borta. Det gick bättre sedan och jag har verkligen fastnat för en som känns som jag. Nu väntar jag på omfärgning då den var för ljus. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan det är helt färdigfixat.

Varit med barnen och inhandlat examenskläder - hjälp! Är det redan nära sommarlov...

Äntligen har träningen gett tillfredsställande resultat. Jag har nått mina mål på samtliga övningar. Vilken tid det tog, men skam den som ger sig :) Rekommendationen från sjukgymnasten har varit 1-2 ggr/dag. Jag har tränat MINST 2 ggr/dag. Det har varit riktigt skönt att stå i solen och träna, jag har lagt till lite yoga-stuk och det har varit riktigt givande. Fortfarande är jag avdomnad på baksidan av överarmen och det strålar ibland ut mot armbågen när jag gjort för mycket... Det gäller att tänka sig för så att jag inte blir för trött i armen. Det går bättre och bättre att låta bli saker som anstränger armen för mycket. Jag är också fortfarande avdomnad runt operationsområdena och jag försöker stimulera med lätta strykningar och försiktig massage. Svullnaderna känns bättre och bättre...

I fredags damp brevet med landstingslogga ner i brevlådan. Det som jag väntat på och undrat över om det inte skulle dyka upp. Det var ännu ett tjockt kuvert med flera tider för veckan som kommer...

Måndag 24/5: Blodprov och undersökning av hjärtat med gammakamera (inklusive injektion av kontrastvätska i armen). Tar säkert ½ dag på sjukhuset.
Tisdag 25/5: Skelettscint (inklusive injektion av kontrastvätska) som tar 2-3 timmar, och vilo-ekg. Tar säkert minst ½ dag på sjukhuset.
Onsdag 26/5: Läkarbesök... Hur lång tid det tar har jag ingen aning om, men det finns många frågor och det är säkert mycket information som ska inhämtas. Kanske får jag även en fingervisning om när cellgifterna börjar. Hoppas det, och hoppas det blir väldigt snart.
Torsdag 27/5: Blodprov
Fredag 28/5: Operation av venport - tar hela dagen.
Måndag 31/5: Röntgen av buk och bröstkorg.

Puh! Undrar om jag glömt något? Kommer förmodligen att sova gott på kvällarna - hoppas jag i alla fall. Jag hoppas innerligt att alla undersökningar går bra och att det inte dyker upp några obehagliga resultat från dem.

Eftersom jag inser att det blir många timmar på sjukhuset denna vecka bad jag min storasyster - som är en lika stor bokmal som jag - att låna ut lite böcker till mig. Jag fick låna en hel bunt. De kommer förmodligen att betas av i rask takt :)

Jag kommer ständigt att bära mitt nya halsband som jag fick av min lillasyster idag... Ett halsband med ett hjärta och en cirkel som det står styrka i. Det behöver jag nu!

2 kommentarer: