onsdag 26 september 2012

Skitdag helt enkelt

Det sket sig idag IGEN! Infann mig som avtalat 07:30. Mamma och jag fick gå och hämta lite frukost för att fördriva tiden. Strax efter 8 kommer sköterskan.... Röntgenmaskinen som behövs för ingreppet är trasig!
Hur otur ska man ha egentligen? Första beskedet var att vi skulle avvakta till kl 10 för då trodde de att allt skulle vara fixat och att jag skulle hinna premedicineras till kl 11 och få göra det då.

Jag fick byta om till de läckra sjukhuskläderna och så gjordes porten i ordning och prover togs. Strax före 11 kom sjuksköterkan in igen. Det behövdes mer lagning -  röntgten funkade fortfarande inte. Jag fick byta tillbaka till mina vanliga kläder och kände hur arg jag blev.
Nu har jag fått tid i morgon 12:30.

Jag har också fått veta hur det hela går till - för det har ingen berättat för mig, bara folk som trott sig veta som skrämt upp mig med det ena värre än det andra. Jag får premedicinering, lugnande - och om jag vill MER (troligen max av allt jag kan få). Får åka i säng till röntgen. Sedan går man in framifrån, från sidan eller från ryggen beroende på vilken de väljer att ta provet ifrån. Man får sedan ligga kvar på avdelningen för att kontrollera att det inte blöder någonstans och tills man är mer återställd från medicinerna. Det borde jag väl klara?

De föreslog att de skulle kolla om jag kunde få min behandling idag istället - men tydligen så måste biopsin göras före, så sköterskan jobbade hårt för att göra min dag lite bättre... Fast även hon fick nobben till sitt konstruktiva förslag :(
Man vill tydligen inte ge cellgifter innan eftersom infektionsrisken blir för hög.

Börjar känna mig smått panikslagen över att jag nu inte fått behandling på 3 veckor. Jag vill ju igång fort, fort, fort. Hoppas ju så att den nya behandlingen ska fungera bättre.

Efter att sköterskan jobbat hårt ett tag till så fick hon till det så att jag får lämna prover 9:15 och träffa läkaren 10:45 på fredag. Det blir således ännu en heldag på Nus. För det tar ju ca 1½ timme innan cyten kommer från apoteket och så ska jag ha både Herceptin och Taxol - är väl klar för hemfärd vid 16- tiden om jag har tur.

De 4 läkarna (2 kandidater) som kom in innan vi skulle hem fick sig rejäla utskällningar av mig - jag sa att jag ju inte är arg på dem utan på hela situationen. Det är ju så frustrerande. De förstod och faktiskt så får det ingå i deras jobb tycker jag... De förstod mig.

Just nu tycker jag synd om mig själv - och om mamma, det har gått troll i hela det här.
Lillasyster "tvingade" med mig och mamma på lunch på stan - det var bra av henne. Då fick vi prata lite skit en stund. Hon är klok hon - för först sa vi att nääää, vi åker hem. Men då tyckte hon att vi var svikare - och det går ju inte för sig :) Puss bästa syster <3>Gårdagens MR gick bra, väldigt jobbigt och otäckt men jag klarade det utan att behöva bryta. Helt färdig efteråt, så jag gjorde natt redan kl 21.

Jag sover offantligt mycket nu. Varje dag. Somnar och sover lätt 2 timmar, gärna två gånger om dagen. Inga som helst problem att sova på kvällen/natten heller. Är det detta som kallas Fatigue?

6 kommentarer:

 1. Vilket strul det blev, stackars dig. Förstår att du blev rasande. Vidrigt att ladda och så blir det inget men du kommer att klara det galant i morgon. Det är ju alltid värst tiden innan. När man väl är där och igång då släpper det hela och man överlåter sig liksom till andra med vetskapen att det snart är över. En sak som är bra är att veta vad som ska hända vid undersökningen, då kan man bearbeta det hela om och om igen, göra sig bilder osv och det tror jag är jätteviktigt. Du kommer att fixa det och så är du igång med behandling på fredag. Så bestämmer vi! Och trött, ja inte är det konstigt men det blir bättre med den varan också ska du se. Jag kommer väl att tänka på dig vid halv tolv i morgon - konstigt - det liksom ligger i bakhuvudet och poppar upp just in time. Förstår inte riktigt hur men så är det iallafall. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elisabeth! Bara att ladda om. Jag tror jag ska uppgradera dig till min positiva ängel - du skriver så kloka och peppande saker till mig! Jag uppskattar det verkligen! Stor kram //Malin

   Radera
 2. Hej!
  Fy vilken jobbig dag för dig! De läkarna du skällde lite på kan säkert hantera det och förstå din frustration. Du lever under en enorm press så det vore konstigt om du inte flippade ut lite!! Hoppas att det går bättre med behandlingarna framöver.
  Kram, Eva (Halmstad)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva! Jo, jag har bett lite om ursäkt också, men de hade full förståelse för min irritation.
   Kram Malin

   Radera
 3. Då var denna dagen tillända. Go'natt

  SvaraRadera