söndag 12 juni 2011

Så tog det slut...

Det har varit en helt magisk vecka. Varmast i Europa. Sedan i söndags har temperaturen stegrat för varje dag. Toppnoteringen igår, 32 grader i skuggan. Helt underbart att vakna på morgonen och temperaturen visade mellan 18 och 25 grader - varje dag. Haft lättsaltade chips och salta nötter framme på köksbord och vardagsrumsbord för att barnen skulle få höja salthalten med en näve då och då. Glassätandet har nog sprängt alla gränser denna vecka, frysen har tömts på glass flera gånger om. Man gör ju vad man kan för att barnen ska må bra - vi är ju inte vana att det ska vara så här varmt :)
Jag har levt på sallader, sill, yoghurt och annan kall, mager mat hela veckan, förutom lördag då vi grillade. Druckit vatten i mängder. Hur kul är det när vågen visar +2 kg? Måste vara vätska. Man kan ju inte gå upp i vikt av så mager och nyttig mat? Måste kolla vågen om ett par dagar igen, nu när det blivit svalare...

Idag kom vändningen med besked. Bara futtiga 15 grader och inte blev det något varmare under dagen heller. Blåsten kom tillbaka också. Suck. Det har verkligen varit fantastiskt. Suttit ute till 22 på kvällarna, inramad av myggjagare. Såååå härligt! Inte förrän efter 22 har temperaturen legat nära 20- gradersstrecket. Vill ha tillbaka denna underbara värme. Det räcker med 20. Jag är inte så petnoga :)
I och för sig får man väl komma ihåg att det faktiskt bara är början av juni månad ännu, hela sommaren återstår :))

Det blev en oväntat lugn konferensdag i fredags. Det var för varmt tror jag. Ingen orkade diskutera särskilt livligt. Anteckningshäftena användes hellre som solfjädrar än att skriva på i den 28- gradiga hettan. Vi var i en helt fantastisk miljö som erbjöd flera fantastiska utemiljöer att sitta och jobba tillsammans i smågrupper. Vi tackade nej och ville hellre sitta inne i skugga. Tänk så det kan bli :)

Fredagskvällens fotbollsmatch i 25- gradig värme var härligt skön. Vi var ansvariga för fikat och moccarutorna fick vila i kyla för att inte smälta bort. Killarna hade vattenhinkar för att svalka sig. Vilka kontraster - för en månad sedan stod vi i täckbyxor på fredagsmatch...

Lördagens match var plågsam. Både för publik och stackars barn på planen. 32 grader i skuggan - och helt skuggfritt på fotbollsplanen. Vi hade gjort Resorb- drinkar till tjejerna och skickat med handdukar för att blöta och lägga på huvudet mellan varven. Hinkar med vatten och svampar fylldes på med jämna mellanrum. Flickorna kylde ner sig så fort de kom av planen. Flera stora halvfrusna vattenflaskor var förberedda. Efter matchen bjöd tränarna dem på Pringles för att höja salthalten.

Idag har vi varit på barndop. Svåger och svägerska har haft dop för lille Robin. Mycket trevligt och väldigt gott fika serverades.

På onsdag är det efterlängtad skolavslutning. Jag hoppas att vädergudarna är med barnen så att det blir fint väder. Prognosen är just nu inte alltför munter. För de som tar Studenten på torsdag får vi verkligen hoppas kan njuta i solsken och framförallt varmt väder.

2 kommentarer:

 1. Det låter heeeelt fantastiskt!!!!

  Jag som älskar värme.

  Får nog flytta till Norrland.

  Skåne har varit rätt kallt, i det sista.

  Burr.

  SvaraRadera
 2. Jag har förstått att det varit omvända förhållanden - fast jag klagar verkligen inte. Det har varit heeeelt underbart :)
  Välkommen hit upp :)

  SvaraRadera